Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Koopgids Reviews Vragen Advies

Papieren en verzekering

Caravans die meer mogen wegen dan 750 kg moeten een eigen kenteken hebben. Zowel een nummerplaat als een eigen kentekenbewijs dat op naam gesteld is van de eigenaar (vergelijkbaar met auto's). Denk hieraan bij aankoop!

Het caravan kenteken bestaat dus uit 3 delen:
- Deel 1A (= deel 1 voor 1 juni 2004) Voertuigbewijs
- Deel 1B (= deel 2 voor 1 juni 2004) Tenaamstellingsbewijs
- Deel 2 (= deel 3 voor 1 juni 2004) Overschijvingsbewijs

Deel 1A en 1B moet je tijdens het rijden bij je hebben. 

Heeft u geen BE rijbewijs, let dan even goed op of u wel met uw caravan mag rijden. Uiteraard moet je als bestuurder in bezit zijn van een geldig rijbewijs. Of je daarvoor een E-rijbwijs nodig hebt kan je hier nalezen.

Verzekering

Een stilstaande caravan hoeft niet verzekerd te zijn. Ga je rijden met de caravan dan is de caravan WA verzekerd via de trekkende auto als op de groenekaart van de auto de letters AF staan. Maakt je dan schade krijgt je uiteraard geen uitkering voor de caravan ook al is de auto All Risk verzekerd. Via een extra casco verzekering kan je de schade aan je caravan wel verzekeren.

Bij nieuwe en duurdere caravans is dat dus zeker aan te raden, maar voor een oude caravan moet je de afweging maken of de dagwaarde voldoende is om premie voor te betalen.

Sluit je een verzekering af let dan ook op de aanvullende voorwaarden, zoals:

- beperkingen bij verhuur
- stalling in het buitenland
- hagelschade
- rijden bij meer dan windkracht 7
- rijden onder gladde (winterse) omstandigheden
- eisen aan diefstal preventie

Bekijk en vergelijk daarvoor dus goed de polissen en kleine lettertjes als je een caravan verzekering afsluit.

Groene kaart

groene kaart voor autoOmdat het WA-deel van de verzekering via de verzekering van de auto loopt krijgt je in Nederland geen extra groene voor de caravan. In het buitenland (o.a. Polen en Spanje) kan het nodig zijn om ook voor de caravan een eigen groene kaart te hebben met daarop het kenteken van de caravan. Je kan die extra groene kaart aanvragen via je autoverzekering. 

Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.

 

Nieuw website
De Caravantrekker website is compleet vernieuwd! Mocht je opmerkingen hebben of foutjes tegen komen zou ik het prettig vinden om deze van je te horen. Stuur een mail met de url van de betreffende pagina. Hartelijk dank!

Persoonlijk advies
Van elke combinatie is een uniek 15 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien krijg je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op je vragen.


Veel gelezen:
Rijbewijs B of BE
Maximaal trekgewicht
Caravanbanden en bandenspanning
Slingeren
Fietsen mee

 

© 2004-2017 Over Caravantrekker Sitemap Mobiel Trainingen & cursussen