Caravantrekker.nl

Airco onder bed

Frank vraagt op 10 augustus 2017:

Heeft iemand ervaring met een airco ( bijvoorbeeld struma Frost) welke onder het bed geplaatst is? Heeft deze dezelfde capaciteit als een dakairco? En wordt het bed dan niet van onderen verwarmd?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

JT® antwoordt op 10 augustus 2017:

In onze vorige caravan hebben we op uitdrukkelijk aanraden van onze dealer de airco niet onder het bed geplaatst vanwege het geluid van de compressor.
Wij zijn hem zeer dankbaar voor dat advies. In onze nieuwe cv wordt hij momenteel ingebouwd en weer onder de bank van de zithoek.
Van warmte heb je geen last want die wordt via de vloer naar buiten geblazen. Kijk uit met je hand voor die uitstroom te houden, kan behoorlijk heet zijn.
De capaciteit bepaal je zelf door een type te kiezen dat sterk genoeg is voor jouw formaat caravan.

vrgr
JT®


Henkie antwoordt op 10 augustus 2017:

Gelezen op de site van caravan-forum.nl: iemand die zoiets zelf gemaakt heeft en nog goed ook.


Jan Teepe antwoordt op 12 augustus 2017:

Ik heb toentertijd, van de uitvinder, een inbouwairco gekocht. Tegenwoordig heet dat een Dometic inbouwairco. Heb daar toen veel werk mee gehad. Een stuk uit de vloer moeten halen, de zijkanten van dat gat met hout verstrekt en het geheel met epoxy afgewerkt. De uitstroomkanalen in eerste instantie aangesloten op de bestaande (warme)luchtslangen van het kachelsysteem. Werkte niet omdat koude lucht daalt, dus in wezen vanaf hoogte uitgeblazen moet worden. Dus toen maar nieuwe luchtslangen op hoogte door de hele caravan, met uitstroomopeningen tegen het plafond aan, aangebracht. Een enorme klus. Het systeem werkte, uiteindelijk, prima. Op mijn nieuwe caravan toch maar een dak airco van Dometic laten monteren. Werkt ook goed en een stuk minder ruimtebeslag binnen in de caravan.


Jan Teepe antwoordt op 12 augustus 2017:

Was nog iets vergeten. Wat wel veel beter beviel bij de inbouwairco was de afvoer van vocht. De vochtafvoer ging bij de inbouwairco door het gat uit de vloer en kwam dus onder de caravan terecht. Bij de dak airco loopt het vocht over het caravan dak heen en veroorzaakt vuile strepen, omdat het vuil op het dak meegenomen wordt met de vochtafvoer.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Donatie

Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker