Caravantrekker.nl

Benzine

Linda vraagt op 14 oktober 2017:

Wij hebben een tab400 besteld en nu zijn we aan het kijken voor een nieuwe auto. Vermits we hier leken in zijn is onze vraag benzine of diezel . Voor en nadelen . We zijn aan het kijken voor een duster of een Renault Kadjar.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

ben antwoordt op 14 oktober 2017:

Wel wachten dan op de nieuwe duster Linda,deze komt volgens mij begin 2018 in de showroom!..ik denk mooier en zeker goedkoper dan een kadjar!..😉


Jan Teepe antwoordt op 14 oktober 2017:

Linda ik kan het niet laten om de loftrompet te blazen over mijn Duster. Ik heb een 1.5 diesel 4 Wd van dit jaar. Qua trekkracht met de caravan, Adria 472LU, ver boven mijn verwachtingspatroon. Qua wegligging met de caravan, de beste auto die ik in mijn leven gehad heb. En dat zijn er zo'n 25 a 30 geweest schat ik. De 4 Wd heeft een McPherson achterwielophanging en dat blijkt toegevoegde waarde in de wegligging op te leveren. ik woon in Spanje, dus ik heb geen probleem met de dieseltoeslag op de CO2 uitstoot en de hoge wegenbelasting. Maar in NL heb je de Duster 4Wd ook in de Tce125 (benzine) uitvoering. Dat lijkt mij een prima auto voor jullie.


Tijs antwoordt op 14 oktober 2017:

Naast alle info die je op je vraag zult krijgen, zou ik zeker ook een trekkrachtrapport via deze site aanvragen. De details die daar in staan hebben mij altijd goed geholpen. Ik heb vorig jaar ook voor de keuze benzine of diesel gestaan. Dankzij het rapport heb ik gekozen voor benzine (na jarenlang dieselen) en ik heb geen spijt. Hoe dat voor jouw combi uitpakt (diesel of benzine) kan ik niet zeggen, maar kijk en vergelijk. Succes.


Quirien antwoordt op 15 oktober 2017:

Aanbevelen is altijd moeilijk maar wat Ben of Jan noemt niet verkeerd.

Ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken en je moet er natuurlijk van houden maar in mijn ogen komt er dadelijk met de Mitsubishi Eclipse Cross ook geen verkeerde trekker aan.
Mag in iedergeval 1600 kg trekken.

Of dit gewicht "veilig" trekken is/wordt moeten we nog even afwachten want deze komt vast wel hier bij Caravantrekker, binnenkort in de lijst om op te vragen.
Oh, Menno beschouwt dit gelijk maar als een hint.😉


Ben antwoordt op 15 oktober 2017:

Linda,de 125tce benzine motor kan jullie caravan makkelijk trekken,een 4x4 versie is zeker mooi maar ook iets duurder.
Wij hebben de 2wd benzine en deze bevalt prima,wel heb ik de veren achter vervangen omdat deze toch wel ver doorzakken,ik weet niet hoe dat met een 4wd is?Mischien dat Jan teepe jou daar een antwoord op kan geven.
De onze is trouwens te koop!..dit ivm met een nieuwe die wij volgend jaar gaan bestellen,dit keer wel een 4wd omdat ik offroad rijden leuk vind.


Jan Teepe antwoordt op 15 oktober 2017:

Er blijkt een significant verschil te zitten tussen een 4Wd en en 2Wd Duster. Ook wat betreft het doorhangen met caravan. De wegligging met en zonder caravan van een 4Wd is beter. Komt door het verschil van ophanging achteras. Mc Pherson- versus starre as systeem. Voorts is de versnellingsbak van de 4Wd lager gegierd als de bak van de 2Wd. De eerste en tweede versnelling zijn heel laag en dat is geweldig bij caravangebruik. Dit heeft men gedaan om in het terrein goed uit de voeten te kunnen, zonder het gebruik van een lage giering bak. (kostenplaatje voor de producent).


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 15 oktober 2017:

Volgens mij is bij de nieuwe benzine versie (TCe125) de overbrengingsverhouding gelijk tussen de 2WD en 4WD, alleen bij de diesel en de 1.6 is er wel verschil.
De 4WD is stabieler omdat die meer dan 100 kg zwaarder is!


ben antwoordt op 15 oktober 2017:

Dat zou zomaar kunnen Menno,ik vind de eerste versnelling erg kort!(tce125 2wd)
Ik heb ook ooit nog eens in een kadjar mogen rijden,fijne wagen,luxer dan een duster maar ook zwaarder en erg slecht zicht naar achter toe!
Verder is de kadjar een stuk duurder,motor is het zelfde als de duster,alleen 5 pk meer.(tce130)


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker