Caravantrekker.nl

Winterstalling vocht

Paul vraagt op 8 december 2017:

Onze caravan staat in een overdekte stalling waarbij de voorzijde van de stalling open is.We laten altijd een paar ramen op ventileren staan.Nu hoor ik dat sommige mensen een vochtvreter in de caravan zetten is dat beter ??

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Caravantrekker (Menno) antwoordt op 8 december 2017:

Nee, een vochtvreter heeft helemaal geen zin. Je haalt het vocht ermee uit de lucht maar doordat je aan het ventileren bent komt er weer nieuw vocht van buiten naar binnen. Ventileren is genoeg, en daarvoor hoeft zelfs niet het raam open te staan. Een gesloten dakluik ventileert al uit zich zelf en (als het goed is) zitten er in de vloer ook ventilatie openingen waardoor verse lucht binnen kan komen.


Kees antwoordt op 8 december 2017:

Als je de hele wereld wilt ontvochtigen is dat prima. 😉
Wil je dat alleen voor de caravan heeft dat geen enkele zin. Je brengt alleen maar meer vocht in de caravan.


Guurt antwoordt op 9 december 2017:

Beste Paul, mijn caravan, nu 16 jaar oud, brengt de winters door in een zg veldschuur zoals je in je vraagt omschrijft. Ik volsta met hem schoon en in de autowas gezet daarin te stallen. Zorg er wel voor dat alle ventilatie-openingen vrij zijn dwz luiken normaal gesloten en de ventilatie over de vloer niet belemmerd door campingspullen. Geen ramen op een kier of iets dergelijks. Niet nodig. Geen vochtvreters. Succes


Quirien antwoordt op 9 december 2017:

Of dit een zinvolle bijdrage is weet ik niet maar..... Hadden we pas niet een onderwerp vocht in de caravan. Volgens mij wordt daar ook het een en ande in besproken en toegelicht.
Stiekum had ik ook nog in de zoekmachine , vochtvreter, winterstalling in getypt. Ik had nog een paar steek houdende woorden in gedachte maar vond dat verder niet nodig. 😉

Oh, de antwoorden zijn tot op heden in mijn visie, allemaal goed.


Paul antwoordt op 11 december 2017:

bedankt voor de wijze raad


Debouncer antwoordt op 12 december 2017:

Dat er water in de vochtvreter zit is logisch; zout (want dat zit er in dat spul) trekt nu eenmaal vocht aan. Echter dat er zoveel water in de
vochtvreter zit, zegt NIETS over de luchtvochtigheid in de caravan. Gezien de vele openingen in een caravan (dakluiken, ventilatiegaten etc.) zal de luchtvochtigheid binnen de caravan zo goed als gelijk zijn met de omgeving daarbuiten. Het plaatsen van een vochtvreter heeft hooguit tot gevolg dat het vocht dat er door de vochtvreter uitgehaald wordt weer aangevuld zal worden door de instromende lucht. Per saldo heb je dus meer vocht in de caravan. Ook het plaatsen van een vochtvreter in de spoelbak is niet ongevaarlijk; zoutig vocht en metalen zijn elkaar vijanden. In het beste geval ziet je spoelbak er na verloop van tijd niet meer uit. In het slechtste geval moet je het ding al snel vervangen, en zie dan maar weer eens een passende te krijgen. Of je de kussen rechtop zet of niet of dat je de kleppen etc. open
zet zal niet zo heel veel effect hebben; de vochtige lucht komt er toch wel bij. Voor de kussens is maar een echte remedie; mee naar huis en verwarmd opslaan! Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de caravan; alleen stoken helpt echt. Zie echter maar eens een stalling te vinden die gestookt wordt. Ook de caravan verwarmen door de winter heen zal ook geen optie zijn. Accepteren dus maar.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker