Caravantrekker.nl

Verzekering

Frank vraagt op 15 maart 2018:

Mag ik zo vrij zijn om te vragen wat jullie +/- voor de verzekering van jullie caravan betalen? Wij hebben een Knaus uit 2009 met nieuwwaarden van 25K met niet meegerekend een dakairco, mover en vaste luifel. Op dit moment heb ik een offerte liggen van volledig casco verzekering inclusief hagelschade voor € 33,- per maand. Mijn gevoel zegt dat dit goedkoper moet kunnen. Wat is jullie ervaring?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Jan@ antwoordt op 15 maart 2018:

Die 25k is dat wat er in 2009 nieuw betaald is voor de caravan of de huidige catalogusprijs?
Ik betaal bij de ANWB 316,-- voor een caravan uit 2006, die destijds
17K heeft gekost(zonder mover ,voortent e.d.)
Misschien is dat ook wel veel??


Jan@ antwoordt op 15 maart 2018:

Ps inclusief hagelschade alleen geldt daarvoor een hoger eigen risico


JT® antwoordt op 15 maart 2018:

Daar valt op deze manier geen zinnig woord over te zeggen. Dat hangt af wat je wel/niet meeverzekert.
Langer/korter dan 60 dagen aaneengesloten op vakantie.
Wel/geen rechtsbijstandsverzekering.
Wel/geen hagelschade.
Wel/geen bagageverzekering.
Wel/geen/hoe hoog eigen risico.
Wel/geen pakketkorting omdat je meerdere verzekeringen bij die maatschappij hebt.
En zo kan ik nog wel meer noemen. Iedereen heeft het net iets anders dan de ander, dus zomaar lukraak premies roepen is m.i. zinloos.
Ga naar de site van diverse maatschappijen en vul daar online in wat je wilt verzekeren en vergelijk dan de premies, dan krijg je een juiste vergelijking.
Succes
JT®


Quirien antwoordt op 15 maart 2018:

Inderdaad JT r. Vooral de hoofdstukken/ artikelen over uitsluitingen goed door lezen. Voorkom je vaak vervelende verassingen mee. Tsja, kan net die € 2,00 duurder p/m schelen. 😉


Richard antwoordt op 15 maart 2018:

Ik net een verzekering afgesloten voor onze nieuwe caravan. All risk, 1 jaar nieuwwaarde, hagel. Caravan 25k, tent 2,5k en inboedel 1500. Premie 41,00 euro per maand met 75,00 euro eigen risico.


Caravanblog antwoordt op 15 maart 2018:

Ik heb nu zo'n beetje mijn 18e caravan sinds 2004 en daarbij constateer ik dat de premie voor de verzekering de afgelopen 3 jaar ineens enorm is gestegen. Niet alleen bij mijn eigen verzekeraar (Interpolis) maar bij alle maatschappijen. Volgens mij hebben ze met elkaar eens om de tafel gezeten om de particuliere vakantieganger een poot uit te draaien. Het neigt al bijna naar autopremies als ik € 41,- per maand hoor. Gevalletje kartelvorming? Onderzoekje ACM?


Richard antwoordt op 15 maart 2018:

Ik ben er ook van geschrokken. Heb me er aardig in verdiept maar het ontloopt elkaar niet zo. Kartel? Het zou mij niet verbazen nu de caravan verkoop zo in de lift zit.


Kees antwoordt op 15 maart 2018:

Een caravan uit 2009 verzeker je niet meer casco. Die is bijna afgeschreven.


Paul antwoordt op 16 maart 2018:

Tja en dan te bedenken dat,als je caravan aan de auto hangt de auto verzekering bepalend is voor de schade uitkering


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 16 maart 2018:

De autoverzekering is alleen een WA voor de caravan en betaalt dus niet je eigen schade (bij eigen schuld).


Mara antwoordt op 16 maart 2018:

Wij hebben een Knaus 500 FU uit 2008 en betalen 17,00 per maand.


Jeroen antwoordt op 16 maart 2018:

Ik heb mijn occasion voor de aanschafwaarde verzekerd. Betaal €13,- per maand. Ben dan heel uitgebreid verzekerd en krijg de eerste 3 jaar de volledige €5500,- terug bij verlies.


Frans antwoordt op 16 maart 2018:

Bij welke maatschappij?


Jeroen antwoordt op 17 maart 2018:

Centraal beheer. Heb verder alle verzekeringen bij Interpolis, maar die konden geen verzekering bieden met aanschafwaarde vergoeding bij verlies.
Na 3 jaar gaat het over in dagwaarde.
Heb ook hagelschade dekking er bij en inboedel is standaard mee verzekerd.


Quirien antwoordt op 17 maart 2018:

Voor berekeningen van caravanverzekeringen bij diverse maatschappijen bevinden zich nogal wat tool/ berekenings modules op het internet.
Vul deze in met welke extra zaken je verzekert wilt hebben. Deze toevoegingen kunnen het heel duur maken) Vergelijk deze onderling met andere verzekeringsmaatschappijen en voorwaarden.

Wel appels met appels vergelijken. En nogmaals lees de polisvoorwaarden goed door. Let ook goed op bij reparatie voorwaarden in polissen en zeker als het verzekeren om een wat oudere caravan gaat. Je bent soms zomaar dichtbij de "total los" waarde terwijl die paar hagelputten in het dak niets over het "functioneren" van de caravan zegt.

En de nuchtere gehanteerde afschrijving van een caravan is hoger dan je denkt.

Mijn filosofie ( dat wil niet zeggen dat deze juist is) in 12 jaar is een caravan afgeschreven. Dan bestaat er nog zo iets als een restwaarde in procenten van de nieuwwaarde.

Dan komt de gunwaarde ,welke best hoog kan worden (hoe is de staat van de caravan, geliefd model, etc.etc.) en dan heb je nog de Emotionele waarde maar die krijg je nooit vergoed al kan deze voor je zelf "hoog "zijn.
Ga eens met die Tools aan de slag. Je wordt er altijd wijzer van.......😉




Jeroen antwoordt op 17 maart 2018:

Daarom heb ik ook een verzekering gekozen die de eerste 3 jaar de aanschafwaarde vergoed. De caravan was 15 jaar oud bij kopen dus zal qua dagwaarde al snel veel lager liggen dan waarvoor ik hem gekocht heb.


Jan@ antwoordt op 18 maart 2018:

""Een caravan uit 2009 verzeker je niet meer casco. Die is bijna afgeschreven.""
Onzin natuurlijk, een caravan die nog meer dan bijv 5.000 euro waard is
verzeker ik met plezier voor ca 300 euri per jaar.


Caravanblog antwoordt op 19 maart 2018:

Dit weekend andere caravan gehaald. Hobby Premium 460 UFE 2012. Premie volledig casco met hageldekking € 50,-!!!!! per maand bij Interpolis. Dat wordt het me toch te gortig. Dus zoeken: Unive € 29,- per maand. Ook hageldekking.
Wat een verschil. Waar zit het verschil? Geen idee.
Toch zijn die premies in sneltreinvaart hoger geworden. Voorheen verzekerde een gemiddelde toercaravan van € 15.000,- voor € 15,- per maand. Nu rijst het de pan uit.


Jan@ antwoordt op 19 maart 2018:

Tja, veel verzekeringen dekken 5 jaar nieuwwaarde(komt daar bij een
auto eens om) en zouden er misschien wel veel schades geclaimed worden??
Berucht hiervan zijn reisverzekeringen.(elk jaar een nwe zonnebril)
En bij verzekeringen gaat het gewoon:""het komt uit de lengte of uit de breedte"".


Jan Teepe antwoordt op 19 maart 2018:

Dat de premies de pan uitrijzen is niet zo verwonderlijk. Caravans zijn haast niet meer te repareren. Als je vroeger een zijwand moest vervangen, dan was het een kwestie van strippen loshalen de meubels van de zijwand losmaken en gaan. Nu kost het een dag, of meer, om alleen de zijwand los te krijgen. Dat komt door het gebruik van de hedendaagse lijmen, die geweldig zijn tegen de vochtinslag maar desastreus zijn voor de demontage. Men moet zo'n wand tegenwoordig als het ware uitslijpen. Dat brengt hoge arbeidskosten met zich mee. Met als gevolge dat caravans al snel technisch Totallos verklaard worden. En dit heeft natuurlijk weer als gevolg dat de premies flink omhoog moeten. Maar wees blij dat je in Nederland woont, want ik kan in Spanje helemaal geen caravanverzekering krijgen. Ik heb alleen een WA caravanverzekering kunnen afsluiten, en die is dan ook weer wettelijk verplicht.


Louis antwoordt op 19 maart 2018:

Zouden we er naar toe gaan dat we prijsgunstiger een wat minder geavanceerd gebouwde oudere caravan kunnen hebben zónder verzekering, waar je zelf nog iets aan kunt doen en met kleine schades gewoon doorrijd zolang je hem maar waterdicht en technisch in orde houd ?
Hetgeen bij een nieuwere overigens ook zou kunnen.
Zoals je dat met kleine autoschade's die nooit hersteld worden ook wel ziet (al is verzekeren daar natuurlijk wél terecht verplicht)


Kees antwoordt op 19 maart 2018:

WA is veplicht.
Dat jij leegloopt op een full casco verzekering moet je zelf weten.


Frank antwoordt op 20 maart 2018:

Bedankt voor ieders reactie! Ik ga nog even met mijn verzekering tussenpersoon om tafel om te kijken wat de mogelijkheden zijn om de aanschafwaarde te verzekeren.

@Kees, je bent behoorlijk provocerend in je antwoorden. Denk alsjeblieft niet dat jij de wijsheid in pacht hebt. Een caravan uit 2009 absoluut niet afgeschreven. Gemiddeld wordt er in de markt nog zo'n 10K gevraagd voor een caravan vergelijkbaar met die van mij. Als het jou niet interesseert als je caravan afbrandt of als je het total-loss rijdt, dan moet je dat zelf weten.


Ton Groenendijk antwoordt op 20 maart 2018:

Hoewel ik een wantrouwend persoon ben, en graag op een koopje ga, moet ik toch opmerken dat niet alle verzekeringmaatschappijen even gretig zijn met uitkeren. Maarrr...er zijn gunstige uitzonderingen. Een voorbeeld wil ik jullie niet onthouden.
Ik claimde een schade als gevolg van "eigen gebrek". Er zou geen expert nodig zijn. De schade werd gerepareerd. Daarna moest er ineens wel een expert opdraven. Dat duurde en duurde, hoewel de cv gewoon in de stalling stond. Uiteindelijk, na maanden, belde de expert en zei "geen rapport op te maken ivm het feit dat er toch niet uitgekeerd ging worden" Nog een keer de voorwaarden doorgelezen en inderdaad: hij had gelijk, maar ik was redelijk nijdig omdat hij gewoon zijn werk moet doen en niet in de schoenen van de verzekeringmaatschappij moet gaan staan. Dus geen probleem: ik betaalde de schade gewoon zelf, maar gooide er wel een mailtje tegenaan naar de verzekeringmaatschappij, dat dit allemaal niet nodig was geweest, het mijn fout was, maar dat ze nodeloos geld en tijd hadden geïnvesteerd in deze schade. Allemaal zonde en niet heel professioneel (ook niet van mijn kant). Tot mijn verbazing kreeg ik een keurig mailtje terug dat het hen speet van de moeite en de tijd en dat ze als coulance alsnog overgingen tot betaling. Hetgeen geschiedde.
Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt: het gewoon op volwassen manier met elkaar praten over elkaars fouten en daar dan een positief einde aan breien. Het ging maar over een paar honderd euri, maar ik stap dus niet over en de maatschappij kan het wel lijden. Ik wilde dit forum dat nog al eens de negatieve dingen des levens benadrukt, dit verhaal niet onthouden.


Louis antwoordt op 20 maart 2018:

Een (wa of wat ook) AUTO verzekering is verplicht...geldt niet voor een caravan, die bengelt er gratis achteraan Kees.
Jouw "uitgebreide" reactie suggereert anders .
En voor wat er afgekoppeld gebeurd neem je risico of regelt het anders....hoewel : "oldtimers" van 2009 zij volgens jou toch al afgeschreven dus wat maakt het uit.
(De ene keer een compleet college over een ventieldopje, en de andere keer....)
En leeglopen doe ik natuurlijk gewoon waar het hoort....op het toilet, moet je ook eens proberen 😉



Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker