Caravantrekker.nl

Loslatende tape

Erwin vraagt op 16 mei 2018:

Loslatende (papier) plakstrip die twee dagdelen verbind, is dat altijd het gevolg van vocht? Heb een kip greyline op het oog die in de basis goed lijkt maar wel wat tlc kan gebruiken ondermeer deze strips. En zou je die tape nog kunnen krijgen?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Aad antwoordt op 16 mei 2018:

Het voor de hand liggende antwoord is: neem contact op met Kip in Hoogeveen. Ze zijn altijd behulpzaam en weten alles over hun eigen caravans. En zij weten ongetwijfeld welke tape je moet gebruiken bij de materialen die in die Kip gebruikt zijn.


Frank antwoordt op 17 mei 2018:

Aad geeft een goede tip. Heb zelf ook prima ervaringen met KIP Hoogeveen.
Maar eh.....papieren plakstrip op een KIP ??? Ik heb zelf een Greyline maar dit herken ik niet. Ik heb veel rondgesleuteld aan onze KIP en ook strips vervangen om hem weer fris te laten ogen.
Ook wel eens een raamlijst verplaatst ivm noodzakelijk reparatie.
Welk bouwjaar heb je? Is de strip die jij beschrijft wel origineel ?


erwin antwoordt op 18 mei 2018:

Betreft een kip greyline 47tdb uit 2006. Er moeten een aantal dingen worden vervangen zoals 1 van de 2 voorramen, omhulsel kachel, de buitenlijst van de serviceluiken is aan de bovenzijde gebroken etc. Al met al best kostbaar maar de onderdelen zijn nog wel leverbaar. In het interieur zijn wanddelen en dakdelen afgeplakt met een strip zie link. Deze plak strip laat los aan de binnenkant dak. Dit lijkt mij typische iets wat slecht of niet leverbaar is, terwijl je er toch altijd tegenaan zit te kijken. Nu heb ik dit meer gezien maar dan kwam het altijd door vocht. De kip lijkt kurkdroog, staat bij een handelaar buiten.
Fijn om te horen dat kip hoogeveen ook voor de oudere caravans nog een goede service verlening kent.
http://www.caravan-forum.nl/download/file.php?id=20911&t=1


Ale Kok antwoordt op 18 mei 2018:

Ook een Kip kan vochtproblemen hebben, ben ik inmiddels door schade en schande achtergekomen.
Ik kocht er ook een die droog leek.

Koop een goede non-destructieve vochtmeter en controleer de caravan goed.
Dat bespaart een boel teleurstellingen en extra werk.


Frank antwoordt op 18 mei 2018:

Een KIP Greyline 47 TDB uit 2006 is een mooie caravan mits....de staat van onderhoud goed is.

Ik herken nu jouw afplakstrip en verbaas mij enigszins over het loslaten. Oorzaak vocht ?
Een Kip heeft een polyester hagelbestendig dak. De dakplaat is niet de meest fraaie en meestal flink vies en ietswat hobbelig door uitzetten/krimp. Kijk het dak goed na bij de aansluitingen aan binnenzijde op vocht (de plakstrip). De binnenkant van het dak hoort superstrak en kaarsrecht te zijn. Een kipdak is sterk en ik zit er wel eens bovenop. Als hij is doorgezakt, zou die strip ook kunnen loslaten.

Kapotte Kipramen zijn een bekend probleem. Dit is een fabrieksfout van de producent Polyplastic. Het komt vooral voor bij de beide voorramen en achterraam. De lijmnaden lossen op door UV licht. Dit kun je zien als je naar de lijmranden van de ramen kijkt. Als je de lijmrand zit lopen of "golven" dan is het al fout. Bij sommige ramen zie je dat de naad nog net ietsje vast zit. Dan is het al foute boel.
Als je gelukt hebt, vind je een gebruikt raam (ca. 200 euro). Er zitten soms maatverschil of kleurverschil tussen de ramen. Dan zit je vast aan twee stuks en soms op maat maken. Dit kost je honderden euro's. Advies : raam passen of niet goed geld terug afspreken.

Let daarnaast ook op verweerdheid van het polyester. Ietsje doffigheid kun je wegpoetsen met Starbrite botenwax. Als het polyester er verkrijt uitziet, moet je oppassen.

Verder zijn die Greylines TDB heerlijke caravans.


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 18 mei 2018:

Controleer inderdaad het dak goed op vocht! Kit van meer dan 10 jaar oud kan toch gaan lekken, zeker omdat op Kip daken het water blijft staan en de losse dakplaat 'beweging' moet hebben. Mijn dakluiken op m'n 'oude' Kip hadden na 8 jaar al nieuwe kit nodig.

Overigens kan je die tape natuurlijk vervangen door elke vorm van afwerking. Dat kan een latjes zijn of zelfs gewoon witte tape als je de hele lengte van het dak neemt.


PieteR antwoordt op 18 mei 2018:

Zo snel al, Menno? Dan is voor die luiken vast geen Butylkit gebruikt!


jan antwoordt op 19 mei 2018:

Ken deze plakstrips, kan natuurlijk op afstand niet zien of deze los zijn gegaan door vocht infiltratie, maar ik weet wel dat ze ook los gaan zonder vocht infiltratie en in ons geval gingen ze al twee jaar na aankoop (nieuw) een beetje los.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker