Caravantrekker.nl

Verlichting auto

Otten vraagt op 22 juli 2018:

Wij hebben het volgende probleem...de verlichting van de auto gaat na 3 sec. weer uit als de caravan erachter hangt,de remlichten en de richtingaanwijzers doen het wel.Dit probleem zit hem zeker weten bij de auto want bij de vorige caravan hetzelfde probleem.Al geprobeerd met een ander auto ervoor en toen deed de verlichting het wel.Al bij veel garages geweest hier mee zelfs bij de merkdealer en in Italie opnieuw alles laten uitlezen maar dit probleem blijft.Wie heeft hier ook zo"n probleem of weet een oplossing.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Kees antwoordt op 22 juli 2018:

Merk, type, bouwjaar?
Iets meer gegevens graag.


otten antwoordt op 22 juli 2018:

het is een Hyundai ix 35 bouwjaar 2010


Ton Groenendijk antwoordt op 22 juli 2018:

Zie het onderwerp "richtingaanwijzer" van 13 juli jongstleden. Daaruit kunt u concluderen dat het uitlezen van de auto niet altijd leidt tot het vinden van het defect. En dat de bedrading soms niet helemaal juist of juist helemaal niet op de goede manier is aangelegd. Het nalopen van de complete bedrading is dan noodzakelijk en in een auto met veel computers vaak heel moeilijk. In mijn geval is de hele draadboom inclusief stekker vernieuwd en is een speciale "module "aangesloten. Dat is dan weer goedkoper dan een monteur uren te laten zoeken naar het draadbreukje of slechte aansluiting die niet altijd optreedt door trillingen en bewegingen. Vervanging is vaak geruststellender dan reparatie. Sterkte met uw zoektocht.


@Eric antwoordt op 22 juli 2018:

In heel veel gevallen van spookverlichting is een slechte aarde de oorzaak, extra attentie hiervoor.


Otten antwoordt op 22 juli 2018:

Bedankt voor Uw reacties,ik ga meteen morgen een afspraak maken bij een trekhaak specialist.


Kees antwoordt op 22 juli 2018:

Die gaat hier niet uitkomen. Die kan prima een paar draadjes aan elkaar binden maar als het niet werkt verwijst die je naar de garage. 😉


Quirien antwoordt op 22 juli 2018:

Het is al meer aangedragen in de topic' s, doe de storing het ook met b.v. een fietsenrek er op. Zo ja, dan is dit handzamer mee te nemen ter controle bij de dealer.

Zo neen, zit er niets anders op dan maar met caravan er achter naar de auto dealer.


Frank antwoordt op 22 juli 2018:

Het is niet voor het eerst dat ik dit hoor en daarom zal de trekhaakinbouwer bij dealer hier zeker raad mee weten.
Er kunnen meerdere oorzaken zijn. Als de trekhaak achteraf is ingebouwd dan moet wel een originele kabelset en stuurapparaat worden gebruikt.
Vaak moet de set worden “ingeleerd” in de hoofdcomputer.
Zoals je het beschrijft, lijkt het alsof het stuurapparaat van de auto denkt dat er iets niet goed zit bv. te hoge spanning bij aanhanger.
Een goede specialist snapt dit onmiddellijk en lost het voor je op.
Advies : rij ff langs aanhanger verhuur en caravanbedrijf. Test het daar ook even want dat kost niets behalve verbaasde blikken.


Sjef Bertens antwoordt op 22 juli 2018:

Het is best jammer dat Otten een pasklare oplossing wil op een toch niet alledaags probleem maar het te veel moeite vindt om voldoende gegevens aan te dragen.

Bovendien geeft hij zelf aan hetzelfde probleem gehad te hebben bij de vorige caravan. Hoe is het toen opgelost ?


otten antwoordt op 22 juli 2018:

zoals ik dit allemaal lees ga ik dus maar met de caravan achter de auto naar de merkdealer...voor de zoveelste keer en ga niet weg voordat het probleem is opgelost..desnoods slaap ik in de caravan.
Bij de vorige caravan is het probleem nooit opgelost... overdag gereden!! ja ik weet dat niet goed te praten is,maar soms verlies je de moed als je al zo vaak met dit probleem bij de garage/merkdealer enz geweest bent.


Frank antwoordt op 22 juli 2018:

Otten, ik snap dat je er moedeloos van zou worden.
Om sterker te staan zou ik ook een tweetal andere caravans testen op jouw auto. Bij de dealer kun je evt een andere auto koppelen aan je caravan. Daarmee toon je aan dat het probleem in jouw auto zit als dit zo is.


Sjef Bertens antwoordt op 22 juli 2018:

Beste mijnheer Otten dit probleem moet door de merkdealer opgelost worden mits er een orginele mogelijk merkgebonden trekhaak door de dealer is gemonteerd.

In alle andere gevallen zul je aangewezen zijn op de deskundigheid van de monteur die de juiste gegevens bij de betreffende auto kan inlezen.

Veel succes.


ton groenendijk antwoordt op 22 juli 2018:

Ik denk dat het meeste wel gezegd is in dit onderwerp, maar toch nog even een praktijkvoorbeeld om aan te tonen hoe gevoelig computers heden ten dage zijn.
In mijn vorige combinatie (ook C max) kreeg ik altijd bij het wegrijden de melding dat de remlichten van de aanhanger defect waren. Dat was natuurlijk niet zo, maar omdat in het remlicht van de cv een ledlamp gemonteerd is (Huh?, dat zal wel lekker besparen), detecteerde de computer de weerstand niet en gaf altijd die melding. En ook altijd maar één keer. Tot het contact aan en uit was geweest en de computer weer moest leren dat er niks aan de hand was. Heimwee naar de slingers van de raambediening en 6 zekeringen in een kastje waar je gewoon bij kon? Ja, soms wel!


Louis antwoordt op 22 juli 2018:

Niet soms...maar meestal .
Wat moet ik met die silicone valley figuren met hun verslavend en afhankelijk makende computers die zelfs de belastingdienst niet (tegen straffeloos miljarden extra) een beetje goed te kunnen laten werken ?
En iedereen trapt er in, heel handig toch dat je niet aan een altijd werkend stokje moet trekken, maar een knopje om je handrem (soms ook wel eens goed) te laten werken 😉😉


Janka antwoordt op 23 juli 2018:

Beste heer Otten, iemand die ik ken heeft bij een Knausdealer een Elddis caravan gekocht en van af het eerste moment deed de koelkast het wel op contact maar na het starten van de auto deed de koelkast niets meer.
De verkopende dealer heeft tot einde garantietermijn geprobeerd dit probleem op te lossen echter zonder resultaat.
Nu blijkt achteraf bij de Spritedealer dat de kabelboom een grote bende was.
Dat had de verkopende dealer ook kunnen ontdekken.
Mijn tip is ga voor een second opinion.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker