Caravantrekker.nl

Fietsen op de dissel

Cor vraagt op 13 augustus 2018:

Ik ben me bewust dat er al veel vragen over dit onderwerp zijn gesteld. Toch heb ik een aanvullende vraag: ik heb gezien dat er een dissel hulpset te koop is die gemonteerd kan worden op de dissel van de caravan. Op de kogel van die hulpset kan dan een fietsendrager worden geplaatst die geschikt is om ook op de trekhaak van de auto te plaatsen.
Mijn vraag is of er ervaringen zijn met het gebruik van dit systeem.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Quirien antwoordt op 13 augustus 2018:

Jaren geleden had ik ( en vele) zo' n set voor de Twinny load op mijn dissel. Ik zou in principe dus niet weten waarom dit nu ook niet zou gaan. Tsja, mijn Thule e-Bike drager voor 60 kg is veel lomper en zwaarder. ( bijna 20 kg) dus dat laat ik dan maar uit mijn hoofd om zomaar incl. Set + drager en e-fietsen van meer dan 65 kg gezamenlijk erop te "monteren."
Wel zie ik meer en meer dat kampeerders de losse fietsendrager los meenemen om ter plaatse erop te zetten om wat verder weg te kunnen gaan fietsen.


daniel antwoordt op 13 augustus 2018:

Ik vrees dat dit een beetje verleden tijd is ,de huidige fietsdragers zijn veel groter dan vroeger ??? Ik heb op onze Roller dit nog gebruikt op een buis zodat deze boven de (oude afzonderlijke ) disselbak kwam te staan .


Cor antwoordt op 13 augustus 2018:

Wij hebben nog geen zware e-bikes, maar mountainbikes. Zat aan dit systeem te denken in combinatie met een relatief lichte fietsendrager tot max. 18 kilo.
Het voordeel is dan dat die drager op de camping op de auto geplaatst kan worden zodat de fietens mee kunnen naar een andere fietslocatie.


Quirien antwoordt op 13 augustus 2018:

Als je totaal ( drager + set+ Fietsen onder de 45 kg blijft en ruimte genoeg hebt voor de drager en geen problemen met kogeldruk en belading krijgt, zie ik niet in om dit gewoon te doen.


AdM antwoordt op 13 augustus 2018:

Wij gebruiken tot tevredenheid de Bosal traveller 2 deze is heel snel en compact in te vouwen gaat mee achter in de auto en op de camping hup erop 20 sec en geschikt voor 2 e-bikes zit ook nog netjes in een tas.
gewicht 16kilo dus teveel van het goede voor op de dissel
er is wel een set voor te koop een soort van kogel op een vierkante balk, maar dan begin je al met 20 kilo gewicht en dan nog de fietsen erop.
Ga ook nog proberen om hem in de caravan te zetten en dan 1 fiets erop, maar zoals gezegd dat moet ik nog even uit vogelen.


daniel antwoordt op 14 augustus 2018:

https://www.winparts.be/camper--motor--amp--fietsen/camper--caravan-en-winter/caravan--amp--camper/fietsendrager-hulpstuk/c1320.html?zoek=twinny+load

als het u kan helpen heb ik de link teruggevonden, waarschijnlijkbedoel je deze ???

groetjes daniel


Cor antwoordt op 14 augustus 2018:

Beste AdM
Ik heb zo nodig een drager van Twiiny Load om de fietsen IN de caravan te vervoeren. Heb ik nieuw via Marktplaats aangeschaft, maar de gootjes blijken te smal voor de wielen van onze mountainbikes.
Zie zo nodig mijn advertentie op Marktplaats.
Juist omdat deze optie niet ging lukken kijk ik naar een alternatief op de dissel...


John antwoordt op 14 augustus 2018:

Er zijn voor de twinny ook bredere gootjes te koop voor mountainbikes!


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Donatie

Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker