Caravantrekker.nl

Mazda CX 5 of Ford Kuga

Jan vraagt op 17 augustus 2018:

Ben me aan het oriënteren voor een andere auto . Ik wil hiermee een Knaus 460 EU aan trekken. De beide auto,s zijn hiervoor geschikt maar zou graag nog eens wat meningen horen.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Caravantrekker (Menno) antwoordt op 17 augustus 2018:

Alle reviews hier op de site bestudeerd? https://www.caravantrekker.nl/review/index.php
75 voor de Kuga en 40 voor de CX-5!


Rene antwoordt op 17 augustus 2018:

Ik kan de ford kuga van harte aanbevelen. Sinds een maand ben ik in bezit van de kuga 1.5 ecoboost 120 pk en dat bevalt zeer goed.
Echt een fijne auto.
Toevallig vandaag de caravan er voor het eerst achter gehad weliswaar nog maar kleine afstand maar dat ging super.
Volgende week gaan we met combinatie naar Frankrijk.
De kuga is comfortabel en een heerlijk rustige krachtige motor. Schakelt heel soepel en een super wegligging. De Mazda heb ik geen ervaring mee maar zou voor mij van goede huize moeten komen ook al zal dit ook een goede auto zijn. Succes met je keuze.


Aad antwoordt op 18 augustus 2018:

Beste Rene, je doet een aanbeveling maar hebt eigenlijk nog helemaal niet met je Kuga plus caravan gereden!


Jan@ antwoordt op 18 augustus 2018:

Als ze, aan""alles"", min of meer gelijkwaardig aan elkaar zijn dan zou ik het leeggewicht van de betreffende auto laten meewegen, oftewel de zwaarste nemen.


rs antwoordt op 18 augustus 2018:

Dan hier wel een gebruiker met ervaring.
Bezit de Kuga sinds mei 2017, en 3*3 weken mee op vakantie, heerlijk rijdt dit met onze caravan van 1500 kg erachter.
3* over de pyreneeën naar Spanje waarvan 1* via oost Frankrijk. Rustig in zijn 5de versnelling op de cc met 92 km. NB de combinatie is volgens kentekens zwaarder dan 3500 kg dus geld over het algemeen een max snelheid op auto snelwegen van 80 km/h, Frankrijk uitgezonderd, 90 km/h en rijbewijs BE.
Tip, voor de 1.5 120 pk met 240 nm is het simpel om wat meer pk's te verkrijgen.


Chris antwoordt op 19 augustus 2018:

Wij zijn dit jaar voor de tweede maal met een CX-5 met caravan op pad geweest. Combinatie van CX-5 en een Hobby Excellent 495UL (1500kg). Beide malen naar de Pyreneeën en dat beviel prima. Meest met 90 km op de cc, het is tenslotte vakantie. Soms is terugschakelen nodig, maar dat zal bij een andere auto ook zo zijn. Het is een stabiele combinatie en rijdt bijzonder comfortabel. Het vermogen van 165 pk zal hier ook mede debet aan zijn. Verder is de CX-5 een probleemloze auto die ook zonder caravan een goede keuze blijkt. Veel succes met de afweging.


bart antwoordt op 19 augustus 2018:

Toch erg bijzonder dat beide auto's goed bevallen met 1500kg erachter naar en over de Pyreneëen, terwijl je op grond van de berekeningen hooguit redelijk zou verwachten. Misschien is het de korte oversteek die net het verschil maakt? Fijn dat ze zo goed bevallen.


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 19 augustus 2018:

Er zullen maar heel weinig mensen zijn die beide auto's met dezelfde caravan onder gelijke omstandigheden hebben uit geprobeerd. Daarnaast is het volkomen logisch dat iemand 'tevreden' is over zijn eigen duur aangeschafte auto. Heel vaak is die beter dan de vorige auto en de kans is groot dat de opvolger nog beter is. Gelukkig maar want anders geef je veel geld uit en ga je er niet op vooruit.
Daarnaast hebben de meeste mensen met veel te weinig verschillende auto's en caravans gereden om een echt (vergelijkend) oordeel te kunnen vellen. En je kan alleen iets zeggen over een auto als je heel kort na elkaar met dezelfde caravan onder gelijke omstandigheden op weg bent.

Wat ik vaak mis bij reviews is dat het effect van de caravan niet meegenomen wordt. De ene caravan, zelfs van gelijk gewicht, kan heel anders rijden en aanvoelen dan de andere....Het verschil ligt dan niet in de trekauto maar in de caravan (of zelfs belading).

Kortom, de mening van een ander zegt heel weinig maar kan natuurlijk een hele prettige bevestiging zijn van je eigen gevoel. Een auto en caravan kiezen is namelijk geen objectieve bezigheid maar heeft alles met gevoel te maken 😉


Caravanblog antwoordt op 21 augustus 2018:

Ik heb met beide auto's een caravan mogen trekken naar Zuid Europa. Betrof de CX 5 met 165PK turboloze motor en de Kuga met de 150PK (1.5) ecoboost.
De getrokken caravans waren niet dezelfde maar wel beiden geladen tot om en nabij de 1500 kg.
Beide auto's kunnen dat prima aan. De turboloze motor van Mazda doet niet onder voor de turbo van Ford.
Ik kan maar 1 verschil constateren die mij opviel en dat is dat de Mazda boven de 100 km licht instabiel werd. De Kuga geeft helemaal geen krimp. Al rij je 120 km (niet doen overigens). Het heeft waarschijnlijk te maken met de iets comfortabeler geveerde Mazda.
Hoop dat je hier iets aan hebt. Succes met de besluitvorming.


Michael antwoordt op 21 augustus 2018:

Heb met beide gereden en de Kuga komt niet in de buurt van de Mazda! Diegene die dat wel beweert snapt niets van auto's. Wegligging van de Kuga is minder, afwerking en uitrusting ook. Mazda CX5 is DE beste auto. Geen twijfel mogelijk. Zeker als caravantrekker.


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 21 augustus 2018:

En nu snap ik het ook niet meer 😉


Ronald antwoordt op 21 augustus 2018:

@Jan, heb je al een vergelijkende trekkrachtberekening gedaan.
Verder zeg ik niets.


JHN antwoordt op 22 augustus 2018:

Beste Menno,

Van: Menno (Caravantrekker)
Datum: 17 August 2018 - 10:51

Alle reviews hier op de site bestudeerd? https://www.caravantrekker.nl/review/index.php
75 voor de Kuga en 40 voor de CX-5!

Waar staat de rest.......
Er staan maar 34 x Ford Kuga en 32 x Mazda CX5

Dank alvast en nog steeds een blije Kuga rijder (1.6ecoboost - 150 PK)


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 22 augustus 2018:

De overige zijn Engelstalig en staan er onder (bij de reviews zelf). Maar met het stuur aan de andere kant rijdt het natuurlijk heel anders 😉


Jan@ antwoordt op 22 augustus 2018:

Telkens blijkt dat het niet veel zin heeft zo'n vraag te stellen.De prijs,verbruik, het merk/model, de uitvoering enz. zijn de belangrijkste criteria. En dat ie de caravan mag trekken is een vereiste en kan trekken is dan mooi meegenomen. Alleen als je wat meer extreme reizen wilt gaan doen, zoals bergpassen , slechte- steile wegen e.d. dan wordt een keuze tussen auto A en B echt belangrijk.


Gerrie antwoordt op 22 augustus 2018:

Jan: En dat ie de caravan mag trekken is een vereiste en kan trekken is dan mooi meegenomen.

Jan , als hij het wel mag maar niet kan heb je er niet zoveel aan hoor. Volgens mij heb je dan een stacaravan.

Voor mij is het mogen trekken zeker belangrijk maar ook daar toch wel graag een marge. Ik verbaas me telkens weer over de caravans die men uitzoekt. Veel mensen kiezen ervoor om tot het maximale op het kenteken te gaan en liefst nog iets erover. Het gewicht van het trekkende voertuig lijkt dan niet belangrijk meer te zijn. Het mag toch Dat is nu net de allermooiste caravan, men vergeet dan dat je daarmee niet de beste combinatie hebt.


Jan Br antwoordt op 23 augustus 2018:

Ik heb vorig jaar heel nadrukkelijk gekeken naar een Ford Kuga, mooie auto, rijdt uitstekend, maar had ene expliciete wens, nl een automaat.
Heb er een dag mee proefgereden en reed uitstekend, maar wel heeeeel dorstig, nog dorstiger dan ikzelf en als je nu naar de prijslijst kijkt dan koop je weliswaar een "full Option" Kuga automaat, maar hij kost wel € 66.000, dan gaan er ook heel andere auto's voorbijkomen.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker