Caravantrekker.nl

Treauto

MvHooff vraagt op 8 oktober 2018:

Stel mijn trekauto mag maximaal 1000 kg trekken maar kan in de praktijk met veel meer kilo's goed en verantwoord uit de voeten, mijn huidige caravan weegt leeg 880 kg en mag beladen worden tot 1200 kg, wat zijn dan de risico's als ik er toch mee de weg op ga, ben ik dan toch verzekerd ? of loop ik alleen bij een controle kans op een boete ?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

@Eric antwoordt op 8 oktober 2018:

Zo lang je de caravan tot 1000 kilo laadt is er niets aan de hand.

Als je er mee gaat rijden als hij 1200 kilo weegt kun je bij een ongeval verzekeringstechnisch inderdaad van een koude kermis thuis komen.
Tja, en omdat je de vraag bij het wereldberoemde caravantrekker.nl al gesteld hebt en dus straks van de hoed en rand af weet ben je nalatig en verwijtbaar. 😉

Tevens kun je dan bij een verkeerscontrole een proces verbaal krijgen en als je nog een beetje meer pech hebt mag je uitladen cq overgewicht boven de 1000 kilo overladen in de auto.
Als je daarvoor de ruimte niet hebt of de auto zit wellicht ook al op z’n MTM dan kun je dus niet verder.

Er is nog wel wat ruimte hoor, marges bij weging, er wordt eigenlijk altijd asgewicht gewogen, kogeldruk kan dan als belading auto.


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 8 oktober 2018:

Zie ook: https://www.caravantrekker.nl/info/politie_controle.php

In het buitenland is de marge soms 0 kg.


JT® antwoordt op 8 oktober 2018:

citaat van ts:
----
Stel mijn trekauto mag maximaal 1000 kg trekken maar kan in de praktijk met veel meer kilo's goed en verantwoord uit de voeten,
----

De fabrikant bepaalt wat het max trekgewicht is op basis van hem bekende gegevens. Ik neem aan dat dit dus het max verantwoorde gewicht is.
Wie meent dan daarvan af te kunnen wijken door te stellen dat het gewicht veel hoger kan worden??? En op grond waarvan?? 1x een stukje gereden met een zwaarder karretje zand?
Ik vind dit een redelijk baude uitspraak. Ik zou hem niet graag voor mijn rekening nemen als ik niet alle gegevens van de producent tot mijn beschikking had.

Hierboven wordt beschreven hoe de politie er mee omgaat.
Maar stel de auto mag 1000 kg trekken en iemand laadt de auto tot 1200 kg en tijdens de rit blijkt het toch ineens minder goed te gaan. We kennen allemaal de filmpjes waarin een combinatie op "onverklaarbare" wijze in een slip komt (zie foto rechts op deze site).
Hoe gaat een verzekering hier mee om als ze ontdekken dat het foute gewicht mogelijk (mede) de aanleiding zou kunnen zijn van het ongeval?
De schade aan derden wordt betaald, maar de eigen schade kon wel eens een lastiger verhaal worden.
Ik zou het er niet op wagen.
vrgr
JT®


JT® antwoordt op 8 oktober 2018:

de 1200 kg moet uiteraard het caravangewicht zijn, sorry


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

Donatie

Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker