Caravantrekker.nl

Loslatende stickers buitenkant

Sven vraagt op 25 oktober 2018:

Ik ben benieuwd naar jullie ervaring.

In mei dit jaar is onze nieuwe caravan geleverd, een Knaus Sport.

Na de zomervakantie, zagen we dat alle stickers (welke het exterieur design bepalen) gedeeltelijk loslaten waardoor de hamerslag structuur grotendeels verdwijnt. Ook zijn de stickers daar waar de voortent Fix-on blokjes zaten zijn opgestroopt en zelfs gescheurd.
Volgens de dealer door warmte en wrijving.

De dealer komt met een verhaal dat dit zeer vaak voorkomt bij verschillende merken en dat er niets aan de te doen valt, we moeten ons erbij neerleggen. (Stickers welke opgestroopt zijn worden wel vervangen)

(We leggen ons er uiteraard niet bij neer en beroepen ons op garantie)
In onze vriendenkring is er in ieder geval niemand met soortgelijke problemen.

Hebben jullie een dergelijke ervaring?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Ton Groenendijk antwoordt op 25 oktober 2018:

Neen! Na drie caravans van verschillende merken is mij dat nog nooit overkomen. Als het verhaal van Sven klopt, is dit weer een voorbeeld van hoe sommige dealers met hun klanten omgaan. Je zou bijna in de verleiding komen te gaan "namen and shamen". Ik vind het onbegrijpelijk, dat gedraai om een defect dat niet eens aan de dealer te verwijten is. Maar kennelijk hecht de dealer meer waarde aan zijn verstandhouding met de fabrikant dan aan die met zijn klant!


Quirien antwoordt op 25 oktober 2018:

Ook neen, na 12 caravans en diverse merken. De rest heeft Ton al gezegd. En als de dealer dit al wist dan heeft hij je er niet op gewezen dat dit kan gebeuren. Oftewel, achterhouden van informatie.

Misschien kun je daar iets mee.
- Nog iets belangrijk in deze; Heeft hij dit op papier gezet of is het een mondelinge mededeling. Zorg dat je iets op papier zet en krijgt hoe vervelend dit ook lijkt.


Nietmijnhobby antwoordt op 25 oktober 2018:

Is het een nieuwe caravan , of tweedehands maar voor jullie nieuw ? Bij een gloed nieuwe (5 maanden oud ) is het echt volledige garantie zowel wettelijk als van de fabriek , dat mag duidelijk zijn..


Sven antwoordt op 25 oktober 2018:

Hi Ton, Quirien en Nietmijnhobby,

Bedankt voor de reacties, ik hoop dat andere lezers ook reageren met of ze soortgelijke problemen hebben ondervonden omdat dit me kan helpen.

Het betreft een nieuwe caravan (niet tweedehands)
Zowel de fabrikant als de dealer hebben een brief ontvangen waarin ik wijs op de uitspraken van de dealer en dat mijns inziens niet wordt voldaan aan het leveren van een deugdelijk product.
Uiteraard moeten ze eerst voldoende de kans krijgen hierop te reageren en eventueel de geclaimde garantie uit te voeren.

"Namen en shamen" of (juridische) vervolgstappen, zijn vooralsnog niet aan de orde. Die strijdbijl pakken we eventueel op als dat echt nodig mocht zijn. Gelukkig heb ik niet veel last om dit ´vervelend´te vinden 😉


L. van der Spek antwoordt op 25 oktober 2018:

Daarom heb ik een rechtsbijstand verzekering. Al een paar keer profijt van gehad.


Erwin antwoordt op 25 oktober 2018:

Bij de knaus die we hadden zaten alle stickers muurvast. Kon rustig met de hoge druk spuit de caravan afspoelen. Bij de tec die we nu hebben is het een ramp de meeste stickers laten los ik vermoed door warmte/zon dus uitkijken met afspoelen. De meeste oudere tec caravans hebben dit en ik zie dat sommige eigenaren de stickers verwijderen. Ik denk dat het aan het gebruikte materiaal ligt. De stickers op de knaus waren erg dun, ik had in het begin niet eens door dat het stickers waren. De stickers op de tec zijn erg dik en beginnen te scheuren op de kop van de hamerslag bultjes. Lijkt er op dat ze te strak geplakt zijn.


John antwoordt op 25 oktober 2018:

Stickers krimpen door de warmte in de loop der jaren. Hoe dikker de sticker, des te harder de krimp.
In het geval van TS lijkt het mij dat de stickers onvoldoende in de hamerslag zijn ‘gewreven’. Of de lijm was niet toereikend voor de klus. (Lijkt me onlogisch, stickers komen met bulk van een externe leverancier)
Vreemd dat de dealer de opgestroopte wel wil vergoeden, terwijl dit door het gebruik van blokjes niet zijn schuld is.
Niettemin had dit niet mogen gebeuren. Over de oorzak zal onderzoek gedaan moeten worden


Louis antwoordt op 26 oktober 2018:

Hallo Sven,
De ervaringen verschillen zoals je leest als antwoorden op je vraag, evenals de subjectief gegokte oorzaken waar je geen oplossing van het probleem in vind.
Je hebt zelf de eventueel te nemen vervolgstappen al verwoord, dus onderneem die actie wanneer medewerking van de handel uitblijft zodat je volgend seizoen weer fris bestickert op weg kunt.


Sven antwoordt op 31 oktober 2018:

Bedankt voor alle reacties.
Morgen zit ik bij de dealer voor een gesprek, we zullen zien wat de uitkomst is. .... wordt vervolgd.


Jan Br antwoordt op 2 november 2018:

En wat was het resultaat?


Sven antwoordt op 5 november 2018:

Het resultaat is dat ik een schriftelijke overeenkomst heb dat de dealer de stickers vervangt. Met twee jaar garantie op de reparatie, zou het kunnen dat ze dit mogelijk elk jaar moeten doen.

Zowel de dealer als de fabrikant vinden het overigens normaal dat de stickers loslaten zodat je het reliëf van de hamerslag bijna niet meer ziet. Argument hierbij is dat loslatende stickers niet van invloed zijn op de functionaliteit…. Denk ervan wat je vindt maar voor mij valt het loslaten onder de noemer ondeugdelijk.
(In de showroom stonden meer caravans met dit probleem, deze worden gewoon verkocht)

Hopelijk hebben mensen welke zich oriënteren op een nieuwe caravan hier iets aan.


Quirien antwoordt op 5 november 2018:

Dank Sven voor de de terugkoppeling.
Leering hieruit ; een gewaarschuwd mens telt voor 2.

Ik zal maar niet zeggen wat ik er van dacht toen ik het las. In ieder geval voor jou op papier. 😉


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Donatie

Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker