Caravantrekker.nl

Caravanbanden

Gerard zwerus vraagt op 24 december 2018:

Vaak lees je dat caravanbanden na 6 jaar vervangen " moeten" worden. Houdt dat in IN het 6e jaar of nadat je er 6 jaar mee gereden hebt en dus bijvoorbeeld in het 7e jaar.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Caravantrekker (Menno) antwoordt op 24 december 2018:

6 jaar maximaal volgens de DOT code, dus voor ze het 7e jaar ingaan. Maar dat is alleen zo voor de Tempo 100 regels. De algemene richtlijnen zijn minder streng (tenzij een verzekering anders voorschrijft).


Gijs antwoordt op 24 december 2018:

Als de verzekering anders voorschrijft, moet je een andere verzekeraar nemen.
Niet dat ik met oude banden wil rijden, heb net weer nieuwe na 6 jaar, maar ik wil niet dat zij mij zulke regels opleggen wat niet wettelijk is vastgelegd.

Fijne feestdagen.


Debouncer antwoordt op 24 december 2018:

Om eigen gebrek te dekken, stellen (bijna) alle verzekeringen deze eis. Heel soms worden expliciet de banden genoemd. De meesten stellen als eis dat minstens één maal per twee jaar minstens het onderstel een onderhoudsbeurt krijgt. En daar horen de banden nu eenmaal bij. Een goede monteur kijkt naar de leeftijd van de banden en geeft wanneer nodig het advies de banden te vervangen omdat de leeftijd van 6 jaar is overschreden. Het negeren van dat advies zal (kan) door de verzekering uitgelegd worden als onvoldoende onderhoud en een weigering opleveren om schade door eigen gebrek niet uit te betalen. Dus een andere verzekering zoeken zal niet zoveel zoden aan de dijk zetten.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker