Caravantrekker.nl

Test banden

Jacques Bakker vraagt op 6 februari 2019:

Banden worden jaarlijks getest door de ANWB.
De geteste banden worden getest in een bepaalde maat.
Als de testwinnaar in een bepaalde maat als beste is getest mag ik er dan ook van uitgaan dat deze band ook in een andere maat de beste keus is.
Dank voor jullie reacties.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Caravantrekker (Menno) antwoordt op 6 februari 2019:

Nee, dat kan je niet met zekerheid zeggen. Het is zelfs de vraag of in een andere test dezelfde uitkomsten worden bereikt. De uitkomst van een test is nooit meer dan een weergave van ervaringen die opgedaan zijn in die specifieke test.

Pas als uit meerdere testen blijkt dat een bepaald product er telkens goed uitkomt mag je aannemen dat de kans groot is dat het een goed product is. Maar dan nog is het altijd de vraag of de uitkomst ook op jouw situatie van toepassing is en dus ook voor jou het beste product is.


bart antwoordt op 6 februari 2019:

Het is er allemaal niet gemakkelijker op geworden met de keuze van banden. Waar hier en daar zo'n beetje consensus bestaat over winterbanden en all seasons, komt BFGoodrich met de urban terrain t/a, een zomerband met goede wintereigenschappen, en Conti met een WinterContact 860 band die goede zomer: regen en droogwegdek, eigenschappen heeft. Het zal in de praktijk wel loslopen allemaal, m.a.w. als je niet te gek doet, voldoen de meeste banden wel voor wat je van ze wilt vragen. Dan nog, moet je een band waarderen op zijn eigenschappen onder een solo auto, of juist met een caravan erachter. Ik neig dan voor caravantrekken de nadruk meer op grip te leggen en daarop te letten bij de keuze van een band en benzineverbruik en bandengeluid wat minder te laten meewegen. Wel zo prettig op gras.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker