Caravantrekker.nl

Eco boost motoren ford focus

Hein vraagt op 15 maart 2019:

Is het verstandig om een ford focus 1.0 125 pk als trek auto voor een Caravelair bamba 395 uit 1993 aan te schaffen we gaan er toch niet de bergen mee in dus2

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Caravantrekker (Menno) antwoordt op 15 maart 2019:

Onze test gelezen?
https://caravantrekker.nl/trekautotest/ford_cmaxje.php


Gerrie antwoordt op 16 maart 2019:

Hein, ik weet niet wat het koppel is van de Focus maar ik verwacht dat deze vergelijkbaar zal zijn met de Hyundai Kona. De Kona heeft een koppel van 172 en 120 pk. Wij hebben hier een Caravelair antares style 390 achter. Geladen gewicht van de caravan is rond de 1000kg. Dit is geen enkel probleem en we gaan hier ook gewoon de alpen mee door. Ik denk dus dat het prima kan en wens je veel succes. Laat je niet van de wijs brengen door reacties van mensen die vinden dat het niet kan. Voor de Kona hadden wij voor de Caravelair een Corsa met 115 pk en een koppel van 170 en dat was ook een prima combinatie. Zie reviews.


Jan antwoordt op 17 maart 2019:

Als je de berekening uitvoert met soortgelijk caravan krijg je goede scores. Van de auto zul je geen spijt krijgen. Uitstekende caravantrekker, prima wegligging en als je de caravan goed belaadt en de kogeldruk maximaal hebt kun je er prima mee uit de voeten.
Er zijn tegenstanders van dit soort motoren en veel hoax over turbo,s die kapot lopen. Deze motoren en turbo,s zijn prima maar wat belangrijk is is de tijdige verversing van je motorolie en goede kwaliteit. Ik tank in Frankrijk ook de wat duurdere 98 benzine.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker