Caravantrekker.nl

Mover weigert soms

Leo vraagt op 11 mei 2019:

Ik heb een Truma SE mover uit 2007 met een power Xtreme 30 accu. Als ik de mover wil activeren met de afstandsbediening begint het groene lampje te knipperen zoals het hoort, dan hoor ik de regelunit schakelen maar het groene lampje blijft niet groen branden. Kortom dan heb ik dus geen verbinding. Tijdens het moveren wordt ook soms ineens de verbinding verbroken en moet ik de afstandsbediening een paar keer aan en uit schakelen als ik geluk heb doet ie het weer anders moet ik de regelunit resetten. Heel hinderlijk. Ik woon aan een redelijk drukke doorgaande weg en als de caravan dan stil valt midden op de weg is dat heel vervelend. Ik heb lang gedacht dat het een weerstation de boosdoener was omdat die op dezelfde frequentie werkt (zie eerdere vraag op dit forum). Ik had het nu ook op de camping. Ik heb geen vertrouwen in mijn mover momenteel. Ik ga steeds meer de regelunit als verdachte zien misschien blijft daar soms een relais hangen of zo. Wie kan mij helpen ? De accu is vol en de afstandsbediening heeft nieuwe batterijen. De bekabeling heb ik ook al nagekeken alles zit goed vast.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Chateau antwoordt op 11 mei 2019:

Batterij afstandsbediening. Was op camping in Bayern en bij verplaatsing viel mover regelmatig uit. Nieuwe bat in afstandsbediening en het probleem As opgelost.


Jan@ antwoordt op 12 mei 2019:

Ik merk dat ook wel eens bij mijn mover(powrmover) maar dan is dat vlgs mij de overbelastingsbeveiliging die in werking komt. Ik ken uiteraard niet de omstandigheden van de vraagsteller wat betreft de ondergrond van de af te leggen afstand(kuilen, stoepranden, helling e.d.)


aadje antwoordt op 12 mei 2019:

@ Leo misschien slechte verbinding omdat je te ver weg staat of wat ook.
Ik heb gaatje door de vloer geboord en de Antennedraad verlengd en naar buiten gebracht dat scheelt behoorlijk.


PieteR antwoordt op 13 mei 2019:

Dankjewel aadje, dat zal bij mij ook goed kunnen helpen. Dat ga ik morgen meteen even aanpassen.
Maar ik denk dat bij de vraagsteller iets anders aan de hand is als vanaf dezelfde plek het spul wel en niet werkt. Het zou kunnen wijzen op een slecht contact in de afstandbediening.


Leo antwoordt op 13 mei 2019:

@chateau; de batterijen in de AB worden voor ieder seizoen vervangen.
@Jan; overbelasting ? lijkt me niet want ook bij mij op de oprit zonder kuilen en zonder helling stopt ie er mee.
@Aadje; antennedraad verlengen; Er zit geen antenne aan, dus verlengen gaat niet.


aadje antwoordt op 13 mei 2019:

@Leo zou kunnen wat je zegt ligt aan het type regelunit denk ik bij mij stak het antennedraadje centimeter of 6 onderuit het kastje dus zoals ik zei verlengd naar buiten,maar ook ik denk dat het bij jou wat anders is.


Leo antwoordt op 13 mei 2019:

Kast opengeschroefd maar nergens een antennedraadje te bekennen.


Andre antwoordt op 25 augustus 2020:

Heb een soortgelijk probleem met mijn Powrmover: als ik de afstandbediening met draad aan de regelunit hang gaat alles prima. Als ik echter de afstandbediening draadloos gebruik, reageert hij op een commando om een beweging te starten, als ik echter het knopje loslaat (en de beweging zou moeten stoppen) blijft de mover bewegen. Mogelijk iemand met dit identieke probleem en de oplossing?


Jan antwoordt op 25 augustus 2020:

Ik heb sinds 2003 een Powrmover. Mijn ervaring is dat draadloos het bereik van de afstandsbediening beperkt is. Ik moet vrij dicht bij de caravan blijven staan anders doet ie niets. Wat ook helpt is op tijd de batterij vervangen. Bij jou zou het omgekeerde het geval kunnen zijn dat ie niet reageert op de commando's als je te ver weg staat.
succes


Adriaan antwoordt op 25 augustus 2020:

Vorig jaar zomer had ik een soortgelijke ervaring als de topicstarter.
In mijn geval bleek bij thuiskomst een gecorrodeerd contact in de afstands-bediening de boosdoener te zijn. Nadat dit was schoongemaakt
werkte de mover weer als vanouds. Ik liet mijn batterijen er het hele jaar door in zitten en ververste ze een maal per jaar. Eigenlijk moet je ze 's winters verwijderen.


Jan antwoordt op 27 augustus 2020:

Leo, je schrijft : accu is vol, denk je dat hij vol is, omdat hij geladen is, of is de accu door gemeten ?


TheoV antwoordt op 27 augustus 2020:

@adriaan: een goede gewoonte is bij thuiskomst alle batterijen te verwijderen uit de houders. Dus ook bij de ontsteking van de koelkast en/of verwarming. Enkele dagen voor het vertrek plaats ik ze weer terug. Lekkende accu's doen meer kwaad dan goed. Vaak blijven de zuren nog lang nawerken en vreten ze uiteindelijk het koper van de PCB's. Reinigen met IPA en afspoelen met demi water. Daarna heel goed laten drogen.


ABo antwoordt op 26 september 2020:

Misschien is het mogelijk om een andere bediening te lenen bij dealer om te kijken of de mover het dan wel doet.

Als het een automaat is kan een opzetmoter kapot zijn.
Heb hetzelfde euvel gehad. Mover was net buiten de garantie van 5 jaar. Opzetmoter kapot. Hele unit vervangen.
Alles werkte weer. Week daarna opzetmoter aan de andere zijde kapot.
Reparatie kost zo veel duurder dan een nieuwe.
Toen vernieuwde unit na veel gezeur eraf laten halen en nieuwe handmatige mover erop laten zetten. Kosten waren veel hoger dan al de aanbiedingen van het bedrijf maar je moet wat.
Nu tevreden met huidige mover. Alleen handmatig even erop zetten.
Gaat volgens mij ook vlotter dan met een automaat. Nu tevreden.


Remco antwoordt op 27 september 2020:

Een veel voorkomend probleem bij de trauma .
Er zijn 2 oplossingen voor :
1 een nieuwe

2: Voor de knutselaars onder ons .

https://caravan-forum.nl/viewtopic.php?t=32480


Jan Br antwoordt op 28 september 2020:

Hoe heb jij de stroom aangesloten op de Xtreme 30? met accusnelklemmen?
Ik heb dezelfde problemen gehad als jij en werd van het kastje naar de muur gestuurd. De leverancier van de over zei, "het is je accu", de leverancier van de accu zei, "het is je mover"
Tenslotte de accu naar Terneuzen gebracht en laten checken, accu was prima. Thuisgekomen deed alles het weer, een week later weer problemen. De snelklemmen verwijderd, de opgeschroefde accupolen verwijderd en de bedrading gewoon vastgeschroefd op de accu. Probleem opgelost.


Erik antwoordt op 10 oktober 2020:

Zelfde probleem gehad met een Truma SER, afstands-bediening koppelde wel maar stopte ermee zodra er stroom werd gevraagd.
Bleek de hoofdschakelaar te zijn tussen de accu en de regelunit.Hoofdschakelaar vervangen en alles werkte weer.


Janka antwoordt op 11 oktober 2020:

In her verleden ook last gehad van een stotterende mover, dan wel en dan ineens niet.
Na allerlei uitzoekerij ook bij de caravandealer kwam ik er toevallig zelf achter dat de snelklemmen los waren gaan zitten.
Waarschijnlijk warmte, trillingen tijdens het rijden en niet goed passende klemmen waren hoogstwaarschijnlijk de oorzaak.
Nieuwe klemmen erop en het probleem was voorbij.
En toevallig of niet, op vakantie in Frankrijk kwam er een oudere man naar ons toe met de vraag of wij hem konden helpen met zijn mover.
Deze weigerde dienst terwijl dit bij vertrek van huis niet het geval was.
Wij gekeken en jawel, de klemmen lagen los terwijl ze optisch wel vastgeklemd waren. De boel los gemaakt en weer opnieuw vastgezet.
Daarna de mover gecontroleerd en alles werkte zoals het hoorde.
Conclusie: zoek eerst de simpele oplossing.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker