Caravantrekker.nl

Koelkast

Huib vraagt op 31 mei 2019:

Wij staan momenteel op de camping en hebben sinds 2 dagen een tikkend geluid vanuit het onderste koelkastrooster, van de Dometic RMD8551. Het is niet constant, maar duurt een min. of 10 en blijft dan weer uren weg. Hij staat al 2 weken op 230v en bij het rijden op 12v. Het geluid doet denken aan het ontsteken van gas, terwijl hij daar niet op staat en het zelfs nooit wordt gebruikt. Heeft iemand een idee wat dit kan zijn?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Hafar antwoordt op 31 mei 2019:

Krimpen/uitzetten van materialen misschien?
Zolang je geen vonken ziet is er waarschijnlijk niets aan de hand.
Maar verder is het op afstand moeilijk inschatten.

Met vriendelijke groet,

Hafar


pierre antwoordt op 31 mei 2019:

Toch is een ander orgaan als de ogen zeer belangrijk , en dat is de neus..ruiken aan de koelkast of er brand cq schroei luchtjes zijn e.d.
Dat getik heb ik ooit ook gehad in zo'n zelfde Dometic RMD8551 , die hield zijn temperatuur niet constant vast ,met als gevolg het tikken van metaal (blik) bij opwarmen afkoelen. Hoogst irritant in de nacht ,het thermostaat is toen vervangen met goed resultaat.


Huib antwoordt op 31 mei 2019:

Bedankt voor jullie antwoorden. Zoals Pierre aangeeft, met dezelfde koelkast, dat lijkt mij een mogelijkheid.
Echter de koelkast is pas 2 jaar oud en houdt nog steeds alles goed koud! Dus iemand nog een geste?


JHN antwoordt op 3 juni 2019:

Overeenkomst????
Als thuis de CV opnieuw gaat branden hoor je ook vaak de leidingen tikken. Ligt vaak aan een te strakke of losse leiding. Misschien iets los getrild?


pierre antwoordt op 3 juni 2019:

Kan zijn dat de koelkast niet kan kiezen tussen 12 volt of 220 volt van de camping of gas. Door spannings verlies op de camping kan de koelkast proberen om op gas over te schakelen , als je dan de gaskraan dicht hebt lukt dat niet , en blijft de ontsteking het af en toe toch proberen.met getik als gevolg. Maar het is een suggestie , garantie kan ik niet geven😄


Huib antwoordt op 3 juni 2019:

Ik heb nu het onderste rooster verwijderd. En nu horen we minder vaak het getik en ook korter. Zou dit een wezenlijke aanduiding kunnen zijn dat het met temperatuur te maken kan hebben? Hij koelt overigens nog steeds goed. Ik ga bij thuiskomst toch kontakt opnemen met Dometic. Weet iemand wat een thermostaat kost?


Peter antwoordt op 2 mei 2023:

Beste Huib,
Ik lijk nu precies hetzelfde probleem te hebben als dat jij beschrijft. Kun je aangeven hoe dit uiteindelijk is opgelost?
Mvg,
Peter


Huib antwoordt op 2 mei 2023:

Beste Peter, ik heb destijds contact opgenomen met de technische afd. van Dometic. Zij kenden deze geluiden en problemen niet!?. Maar het kon geen kwaad en kon ook liggen aan spanningsvol op de camping, dus dat de koelkast onvoldoende stroom krijgt op dat moment. Wij hebben dus niets gedaan aan de koelkast en het geluid komt zo af en toe weer eens terug. Wat mij destijds en nog steeds opviel is dat de diplay waarop de koelkast wordt aangezet en geregeld verschillend van verlichting is. Dus de ene aanduiding brandt feller dan de andere.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker