Caravantrekker.nl

Dacia Duster tce130 4x4

Olidoki vraagt op 23 augustus 2019:

Hallo,

Binnenkort is de 2019 Dacia Duster ook weer als 4x4 beschikbaar met de 130pk motor.
Deze is alleen nog niet beschikbaar voor berekening en ik wil graag het verschil zien tussen deze en de 150pk 4x2 variant.
Is het mogelijk hem toe te voegen?

Groeten!

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Caravantrekker (Menno) antwoordt op 23 augustus 2019:

Ik weet (nog) niet zeker of de versnellingsbak exact hetzelfde is tussen de 4x4 en de 4x2 versie. Anders is er weinig verschil, alleen is de 4x4 iets zwaarder. Bij sommige versies zijn de overbrengingen wel anders (korter dus beter voor de caravantrekker!) maar of dat bij de 130 4x4 en 150 4x4 (die ook bestaat) ook zo is? De prestaties en verbruik zijn praktisch gelijk tussen beide dus is de kans groot dat de overbrengingen ook gelijk zijn tussen de 4x4 en 4x2.
Zodra ik zeker ben van de overbrengingen zal ik de 4x4 toevoegen.


ben antwoordt op 24 augustus 2019:

Bij sommige versies zijn de overbrengingen wel anders (korter dus beter voor de caravantrekker!) maar of dat bij de 130 4x4 en 150 4x4 (die ook bestaat) ook zo is? De prestaties en verbruik zijn praktisch gelijk tussen beide dus is de kans groot dat de overbrengingen ook gelijk zijn tussen de 4x4 en 4x2.


Menno, bij alle 4x4 uitvoeringen zijn de verhoudingen anders. En de prestaties en verbruik zijn zeker niet "praktisch" gelijk! Een 4x4 verbruikt een behoorlijke slok meer door dat deze zwaarder is en omdat de aandrijflijn ook in 4x2 meedraait. De prestaties zijn met een caravan beter. Fijn is dat je dan de zesde versnelling ook kan gebruiken en de zeer korte eerste versnelling is super als je vanuit stilstand ergens omhoog moet. Ik gebruik de daas ook offroad, voor caravan gebruik alleen zou ik er geen aanschaffen. 4x4 rijd wel stuk fijner door de onafhankelijke ophanging achter, dat dan weer wel.


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 26 augustus 2019:

De 4x4 heeft inderdaad een andere versnellingsbak en is toegevoegd.


Okidoki antwoordt op 27 augustus 2019:

Top, dank je!


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker