Caravantrekker.nl

Etui luifel

Jaap H vraagt op 8 september 2019:

Wij hebben sinds kort een tweede rail op onze caravan boven de bestaande rail waar onze etui luifel in zit. Als je de voortent gebruikt kiep je de etui luifel op het dak terwijl hij in de tweede rail blijft zitten. Zo hebben wij 11dagen op de camping gestaan met voortent. Alleen toen ik de etui luifel terug kiepte kwam ik erachter dat de hoes van de etui luifel grotendeels vol geregend was door de rits die schuin naar boven staat als de luifel op het dak ligt. Het is een Thule etui luifel. Heeft iemand hier ervaring mee, of weet iemand hier voor een oplossing zodat de luifel droog blijft.

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Caravantrekker (Menno) antwoordt op 8 september 2019:

Mijn caravan heeft lang buiten gestaan met een etuiluifel (Fiamma) er aan in de regen en de luifel was altijd wat nat en vochtig. De zak is m.i. niet echt waterdicht. Dus of het erg is dat de luifel wat nat wordt??.


TheoS antwoordt op 9 september 2019:

Mijn caravan staat altijd buiten. Bij mijn vorige caravan had ik ook een Thule luifel. Na de winter was deze door het vocht altijd beschimmeld, ook nadat ik hem door een nieuwe had vervangen.
Wat is er tegen te doen: Ofwel op tijd verwijderen en ergens droog opbergen ofwel er af halen en schoon maken. Caravanbedrijven hebben daar speciaal spul voor.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker