Caravantrekker.nl

Tv kijken in de caravan

Paul vraagt op 16 november 2014:

e hebben komend seizoen een seizoen plek op een nederlandse camping.We willen graag tv kijken.Heeft iemand ervaring met een schotel of is digitenne van KPN en betere optie??

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Caravantrekker (Menno) antwoordt op 16 november 2014:

In Nederland werkt DVB-T (digitenne) prima maar op veel plaatsen is wel een buitenantenne nodig. NPO 1-3 zijn gratis en alleen als je ook de commercielen wil kijken moet je via KPN betalen.
Voor de schotel heb je altijd een abonnement nodig en vrij zicht naar het zuiden. Persoonlijk vind ik digitenne veel gemakkelijker.


willem antwoordt op 16 november 2014:

Ook in het buitenland werkt digitenne

ik zie zelfs de bbc in italie

en veel meer zenders dan de 4 zenders in nederland als je geen kpn lid bent ( ned 1 2 3 en 1 regio tv zender)en ook in het buitenland veel radio zenders


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 16 november 2014:

Klopt, maar denk er aan dat je in het buitenland geen Nederlandse zenders kan ontvangen. Ook BVN niet.


Jan@ antwoordt op 17 november 2014:

Veel Nederlandse campings hebben hun eigen kabel-tv- aansluiting op de plek, meestal gratis. Dan is alleen een kabeltje voldoende.


jan& antwoordt op 21 november 2014:

Met de schotel wel hd tv en voor het kabeltje vaak bijbetalen:(


Quirien antwoordt op 2 december 2014:

Ik weet niet welke kijkkwaliteitseisen je stelt (de een wil HD en de ander vindt het analoge signaal al voldoende) en welke grootte van beeld je wilt.(wil je ook b.v. in de voortent kijken)

Houd er rekening mee dat digitenne DVB-T1 door zijn smalle bandbreedte zijn beperkingen heeft t.o.v. satelliet ontvangst. In sommige landen is het opgerekt naar T2. Ook inversie in het klimaat kan parten op digitenne uitoefenen.

Kijk eens op internet naar forums over voors en tegens, kwaliteitsbeperking etc. b.v. o.a.Totaal tv of zenderindeling Digitenne Medianieuws met zijn sub menu's. En ja wat gaat het worden in 2017 als KPN er mee stopt.
Overigens zijn er ook HD satellietontvangers met Digitenne mogelijkheid. Naast andere werk ik met een SAB HD titan combo.
Verder Menno vermeldde het al, is er al vaak een buitenantenne nodig en voor ieder persoonlijk wat makkelijker.
Succes met je beslissing.


Quirien antwoordt op 4 december 2014:

Voor degene die het interesse in of Digitenne hebben zie artikel van gisteren bij Totaal Tv
-DVB-T2 Groot deel Europa over op DVB-T2, Nederland blijft achter.


Quirien antwoordt op 27 juli 2018:

Hoewel er meerdere topic's zijn met informatie over Digitenne deze maar even gekozen.
Het is meer een mededeling voor diegene die nog kijken met DVB-T ontvangst waarop de uitzendingen nog geschieden in sd kwaliteit.

Vanaf september gaat hierop uitfasering plaats vinden. Men blijft nog wel uitzenden op DVB -T2 tot 2030. Dus let even op als je nog een oude versie " ontvanger" hebt.

Lees eventueel het artikel op TV Totaal door van 23/07 ; KPN schakelt vanaf September Smartcard Digitenne uit.
Hier wordt er qua gevolgen dieper op in gegaan.


Caravanblog antwoordt op 30 juli 2018:

Als de camping goede (gratis) WIFI heeft kan je wellicht ook TV kijken op je tablet of laptop met de Ziggo app. Hoef je geen extra abonnement voor af te sluiten.


Quirien antwoordt op 30 juli 2018:

Tegenwoordig kijk ik maar eerst of er een goede ( gratis) WIFI ontvangst ( en die komen er meer en meer tegenwoordig) is.
Zo ja, dan zijn er meer Apps die je kunt gebruiken op de telefoon, tablet, of je Laptop.

Bij niet voldoende ontvangst om bewegende beelden constant te garanderen, dan ga ik pas mijn schotel opzetten. 😉


Jan@ antwoordt op 30 juli 2018:

Een schotel betekent toch Canal Digital???, Niet goedkoop, ik had nog een abonnement van 10,-- pm , inmiddels 13,--pm, als oude klant,, maar nwe klanten betalen meer dan 20,-- pm.En het vakantiepakket mist net een stukje van maart en september.
Lastig onderwerp, ook omdat je te maken hebt met bomen, gebouwen enz die het signaal in de weg zitten. Is er echt niets anders anno 2018!!


Debouncer antwoordt op 30 juli 2018:

€ 22.95 per maand voor het basispakket is toch heel goedkoop te noemen. Dat je dat abonnement thuis niet gebruikt, kan je CD niet verwijten. Het is zelfs de meest goedkope signaal-aanbieder. Digitenne is, hoewel iets goedkoper,wat mij betreft niet serieus te nemen.In het buitenland is de schotel nog steeds de beste optie. Internet is een mogelijk alternatief maar vaak niet in voldoende mate voor handen en 4G dekking is op de camping vaak ook niet best. En vreet bovendien data. Met een app als satellite-director is een goede ontvangstplek snel gevonden.


GB antwoordt op 30 juli 2018:

Zelfs met 3G is er in het buitenland goed TV via internet te kijken en qua kosten valt het wel mee. Je koopt bij de meeste providers reeds een buitenland bundel van 10Gb voor € 20,- en hier kun je vrij lang mee kijken.


Debouncer antwoordt op 31 juli 2018:

Als je de app van cd terugzet naar de laagste kwaliteit, verbruik je ongeveer een halve gb per uur. Dan kan je met 10 gb dus 20 uur tv kijken. Waarschijnlijk haal je dat niet eens omdat er over tv kijken gesproken wordt en je dus ook nog een netwerkje in stand moet houden om de Chromecast te laten werken. Komt nog bij dat campings in het buitengebied van steden en dorpen liggen en er vaak geen goede dekking is en er veel onderbrekingen zijn. Thuis werkt het allemaal geweldig maar op de camping uit ervaring stukken minder.


Quirien antwoordt op 31 juli 2018:

Dit jaar heb ik het bij 2 campings getroffen dat de gratis WiFi ontvangst heel goed was. Kon ik mijn CD TV APP ,NPO of RTLXl en andere App's ook goed gebruiken.
Moet bekennen dat ik vrij gunstig stond niet ver van de zendmast.

Tevens waren het kleinschalige campings dus niet op "piek uren
" te veel belast.
Maar ook veel campings zijn er nog met "blubber WiFi"ontvangst, dus dan maar de schotel en zo als Debouncer verwoord de beste optie. En met ongeveer 15 meter snoer ben ik nog nooit in de problemen geraakt om een gaatje richting de satellieten te vinden.

Hoewel het al in diverse topic's al besproken is geweest, vermeld ik het nog maar een keer. Thuis heb ik ook een schotel dus waarom niet gebruik maken zonder extra kosten van mijn abonnement met alle voordelen van de CD Tv APP erom heen en gewoon het mini tunertje van de slaapkamer.


Jan@ antwoordt op 31 juli 2018:

Canal digitaal heeft nu een aanbieding 7,95 pm van 21/3 t/m 21/9. Dat lijkt me redelijk(heb geen aandelen).Vlgs mij hebben ze de looptijd iets opgerekt, maar dat weet ik niet zeker. Wanneer ik van 13 naar 23 euro zou moeten is dat een optie.Het laatste weekje van september dan maar een boek lezen😉


Henkie antwoordt op 31 juli 2018:

TV op de camping? Je bent toch ook op vakantie om die ranzige SBS6 programma's niet te hoeven zien?


Jan@ antwoordt op 31 juli 2018:

Tja ik heb weleens een bomenrij voor mijn schotel, maar dan speel ik gewoon het spel ""mens erger je niet"".


Gerrie antwoordt op 31 juli 2018:

Henkie, misschien even zoeken maar op de tv thuis zit een uit knopje.


Debouncer antwoordt op 1 augustus 2018:

Henkie vakantie is niets hoeven en doen waar je zin in hebt. Wil je desnoods 24 uur per dag tv kijken en geeft je dat een goed gevoel moet je dat vooral doen. Of zie je meer in het vakantiekamp van De Mounties: https://www.youtube.com/watch?v=1Wnyu8bcAD4


Quirien antwoordt op 23 september 2018:

-Eigenlijk weer een mededeling en een paar tips.
Misschien hebben jullie het al meegekregen of ondervonden maar voor vele die BVN volgen op de Astra 1 ( 19,2 ) is het helaas afgelopen. Dus op de duo kop 19.2 en 23,5 heb je hier niets meer aan.

In de fastscanlijst blijft deze nog wel opgenomen bij de Hotbird ( 13 graden, zat trouwens BVN ook al heel lang ondergebracht)

Voor mensen in het buitenland wonen zal dit aanpassen worden of schotel hierop uitrichten of duokop 19,2- 13 plaatsen. Voor de Free to air zenders.
Nog een mogelijkheid is de Iverto Quadblock LNB met 2 uitgangen bestemd voor 80 cm schotel en geschikt voor Eutelsat 9 ( Joyne) Hotbird 13, Astra1 19,2 en Astra 3 23,5 NPO etc. Bevestiging/afstelling op de 19,2 feet.
Uiteraard zijn er nog andere technieken maar ga ik nog maar niet op in.
Je kunt natuurlijk ook de APP van BVN downloaden op je tablet/telefoon. Uiteraard is dan een goede WiFi ontvangst noodzakelijk.
Zover ik weet alleen zichtbaar vanuit buitenland?

Uiteraard vind je hier e.e.a. terug op de site van BVN TV.
Hier alvast het volgende Hotbird 13B, transponder 115, Frequentie 10815 MHZ, polarisatie Horizontaal, Symbolrate 27500 voor als je deze handmatig wilt toevoegen.
Je kunt nog een andere truckendoos toepassen, die mij enkele seconden kost op de camping en thuis, maar dat heb ik al in een andere topic eens uitgelegd.😉


Jan Teepe antwoordt op 23 september 2018:

Even een aanvulling, 👀Nog een mogelijkheid is de Iverto Quadblock LNB met 2 uitgangen bestemd voor 80 cm schotel en geschikt voor Eutelsat 9 ( Joyne) Hotbird 13, Astra1 19,2 en Astra 3 23,5 NPO etc. Bevestiging/afstelling op de 19,2 feet.👀
Mij is het niet gelukt in Spanje, Alcossebre, om deze aan de praat te krijgen. Volgens mijn schotelspecialist, is dit Quadblock ontworpen voor Nederland en België.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Gastenboek

Lees de beoordelingen van gebruikers die het Trekadvies hebben gekocht.

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker