Caravantrekker.nl

De weg van Annot naar Barcelonette

Carlo vraagt op 24 mei 2015:

Ik zou volgende vakantie met de caravan, een Knaus 1300 kg van Annot naar Barcelonette willen rijden en dat langs de D902 Gordes Daluis, of is het beter langs de D908 te rijden? Heeft er iemand ervaring langs één van deze wegen? Of is het toch aan te raden om langs Digne- Les- Bains de D900 te rijden? Die ken ik. Ik heb ervaring met de caravan maar info van iemand die de weg heeft gedaan met de caravan geeft toch een beter gevoel? Grtjs

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Frans antwoordt op 24 mei 2015:

De D902 leidt naar de Col de la Cayolle en die is volgens mij verboden voor caravans. Ik heb die solo gereden en is in ieder geval af te raden door een lange stuk waar je mogelijk achteruit moet bij tegenliggers.
De D908 over de Col d’Allos is wel berijdbaar voor caravans, maar met name rond de pashoogte smal en kronkelig (15 jaar geleden, maar daar zal niet veel zijn veranderd).
Ik vind zelf de route over de oostelijker gelegen en nog hogere Col de la Bonette fijner met caravan. Je kunt dan ook door de Gorges de Daluis en dat is te doen maar duurt lang. Een sneller alternatief is eerst naar het oosten en van het zuiden uit op St-Sauveur rijden.
Langs Digne gaat het gemakkelijkst. Bedenk dat deze hoge passen rijden met een caravan van 1300kg een aanslag zal vormen op je remmen.


carlo antwoordt op 25 mei 2015:

Bedankt voor jou info Frans. Ik had al twijfels maar nu weet ik het zeker, ik rij terug langs Digne. Col de la Bonette heb ik solo ook al gedaan, maar met de caravan is het zoals je zegt, een aanslag op de remmen.


Arco antwoordt op 4 augustus 2019:

Net de d908 gedaan over de col d allos heen. Met een camper niet te doen. Mag wel, maar zou het niet adviseren. Te smal, brrrr
Zou dit overigens met een aanhanger zeker niet doen...


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker