Caravantrekker.nl

Geen achterlichten en remlichten na montage

Ronald vraagt op 29 juli 2016:

Ik heb een oude KIP Greyline 45t (1989/1990). Daarop is een 13-polige stekker gemonteerd. De vorige auto had een 7-polige aansluiting, maar dat proibleem hebben we getackeld met een verloopstekker. Alles werkte prima. Bij de nieuwe auto hebben we gevraagd een 13-polige aansluiting te monteren, maar nu werken de achterlichten en remlichten niet. Vanochtend bij de garage geweest en die constateren (met testaansluitingen en een fietsendrager) dat alles gewoon werkt. Wie heeft ervaring met dit probleem? Beter nog, wie weet er een oplossing voor?

Alvast bedankt voor jullie reactie en expertise!!

Groet,
Ronald

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Caravantrekker (Menno) antwoordt op 29 juli 2016:

Dus de knipperlichten doen het wel? Als namelijk alle achterlichten het niet doen zou ik even naar de massa aansluiting kijken van de caravan. Anders zal je denk ik toch de caravanstekker moeten openmaken en controleren of die wel aangesloten is volgens de huidige standaard. Zie http://www.caravantrekker.nl/algemeen/stekkers.php


Jan antwoordt op 21 september 2017:

Bij mijn 13 polige stekker bleken enkele pennetjes naar binnen geschoven, waardoor de richtingaanwijzers het niet meer deden. Waarschijnlijk heb ik de stekker een keer scheef in de contactdoos gedraaid. Door de stekker open te maken kan je de pennetjes terug duwen.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker