Caravantrekker.nl

Tv in caravan

Jan@ vraagt op 13 januari 2017:

Van 2003 tot 2016 had ik de settop box van Canal Digital. Eerste abonnementsgeld 29,-- per jaar, voldoend Ned. zenders , totaal ""uitgekleed"" tot een paar Ned. zenders( 4 stuks) geeindigd met iets van 89,-- per jaar. In 2016 is dit pakket ""overleden"".
Wat nu? Ik wil graag TV in de caravan, zowel in binnen als buitenland. Er is een recreatiepakket vanaf!! 15,95 per maand beginnend 21/3, (terwijl wij 1/3 beginnen te kamperen);eindigend op 21/9 ,( terwijl wij tot 1/10 kamperen.) Dit zijn normale seizoensperiodes op de meeste campings van ca 1/3 tot ca 1/10, dus seizoenskampeerders komen ook 4,5 week tekort)Hoe verzin je het? Alternatief jaar abonnement vanaf!! 19,95 per maand.
Dat wordt wel erg duur(95.70) voor recreatief gebruik van effectief een week of 8 tot 10 .
Zijn er inmiddels alternatieven of kan monopolist Canal Digital doen wat het wil.
Wat doen jullie?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Quirien antwoordt op 13 januari 2017:

Voor nederlands talig heb je nog altijd BVN en Tv Drenthe als vrij te ontvangen zenders gratis tot je beschikking.
Verder als je internet hebt in Nederland eventueel via je tablet de NPO live streams of andere zenders de uitzending gemist mogelijkheden.

Ik weet niet of de mogelijk bestaat, maar is de schotel + ontvanger van de caravan thuis te gebruiken? Kun je de tv kosten van je thuis abonnementskosten afzeggen en profiteer je het gehele jaar ( bij jaarabonnement) schotel ontvangst.(geen dubbele kosten over reacreatie pakket periode)

Ik zelf werk met de laatste optie. Ik kan heel snel mijn mini HD satelliet ontvanger los koppelen. ( Is van boven ).Thuis, in mijn smart TV is een HD ontvanger geïntegreerd via CI module. Voor in de caravan kun je volstaan met eventueel een monitor met HDMI aansluiting.( ook thuis te gebruiken)
.voor de rest is zover ik weet helaas nog een monopolie positie voor CD


@Eric antwoordt op 13 januari 2017:

Jaar abonnement nemen en thuis overschakelen op de de schotel?


Quirien antwoordt op 13 januari 2017:

@Eric, misschien ben ik niet helemaal duidelijk. Ik gebruik mijn Canaal Digitaal abonnement zowel thuis als op de camping. Kwestie van kaart wisselen van de ontvangers.😉


Jan Br antwoordt op 13 januari 2017:

@Jan, nee, helaas is dit de monopoliepositie van CD. Ik heb voorlopig besloten om dan maar geen tv te kijken gedurende mijn vakantie, maar ik begrijp dat jij het over een heel seizoen hebt.

Ik hoop en denk dat in de toekomst het mogelijk zal zijn via 4g en Wifi, maar het zal nog wel even duren voordat je daar ongelimiteerd gebruik van kunt maken.


Ale Kok antwoordt op 13 januari 2017:

Kun je niet een all-in(tv-bellen-internet) abonnement nemen bij deze of gene provider? Dan kun je in veel gevallen overal tv kijken al dan niet met je smartphone/tablet/computer, die kun je namelijk in veel gevallen allemaal aan je (niet al te oude) tv koppelen.


Jan@ antwoordt op 13 januari 2017:

Dat is natuurlijk een optie Eric/Quirien alleen nogal onhandig/ingewikkeld. Thuis heb ik Ziggo waarvan 2 tv's digitaal zijn aangesloten en 2 analoog. Wanneer ik op satelite overga dan heeft degene die thuis blijft geen tv meer.
Als canal digitaal het recreatiepakket synchroom zou laten lopen met de seizoenstijden en de meeste openingstijden van campings in NL en daarbuiten zou ik wrs het recreatiepakket nemen maar om nu voor 239,-- per jaar een 12mnds pakket te nemen gaat mij echt te ver.
Dat wordt dus 4,5 week ""mens-erger-je-niet spelen"" , net als Jaap.


Quirien antwoordt op 13 januari 2017:

Oeps, even niet aan gedacht maar was ook niet vermeld in de vraagstelling , wel wat doen jullie? Tja, ik heb niemand thuis zitten.😉
Optie zou dan zijn in zo'n situatie een 2e kaart erbij nemen. Ik meen € 2,50 per maand.
En scrabble of monopolie zijn ook leuk.😉.


dabbertje antwoordt op 13 januari 2017:

Heb je geen aanbieding van Canal Digitaal gehad? Oud settopbox abonnees hebben een aanbod gehad van 10€ per maand voor een basis HD pakket. Ik zou even bellen.


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 13 januari 2017:

Sta je in het voor- en naseizoen ook in het buitenland? Zo niet, kan je misschien voor die korte periode volstaan met de gratis ontvangst van NPO 1, 2 en 3 via "digitenne" (free to air via DVB-T).


Louis antwoordt op 13 januari 2017:

Goeie tip Ale Kok !
Nooit geweten, dus zojuist wat meer over opgezocht op het net.
Geen vaste kijkers, maar willen toch e.e.a. kunnen volgen zo nu en dan.
En hebben toch al zo'n all-in abonnement, dus...
Maak je er zelf ook gebruik van, en zo ja, bevalt het goed ?


Debouncer antwoordt op 13 januari 2017:

Tele2 heeft ook zo'n app. Werkt echter alleen op je eigen adres via eigen modem. Voor Tele2 dus geen optie.


Jan@ antwoordt op 14 januari 2017:

@Dabbertje, klopt die aanbieding heb ik inderdaad vorig jaar gehad. Maar omdat we weinig zouden kamperen dat jaar heb ik dat laten lopen,we hadden nog een paar Ned zenders tot eind van 2016 tegen een aangepaste prijs.En mede ook omdat ik dacht dat ik in 2017 dan ook weer een andere decoder zou moeten kopen; C.D. verandert voortdurend met haar techniek.
Wat dat betreft eigen schuld dus.@Menno Digitenne is inderdaad helaas een te beperkte optie.
Ik denk dat er niets anders opzit dan het recreatiepakket.
Bedankt voor het meedenken allemaal.


Quirien antwoordt op 14 januari 2017:

Jan@ , De techniek heeft de laatste jaren een enorme vooruitgang geboekt, net als bij auto's. 😉
CD probeert er achteraan te hollen. Veel apertuur is gekoppeld aan de ontwikkeling, hierdoor veroudert en wordt daardoor al snel als niet interessant beschouwd of niet meer ondersteund.

Waar ik mij veel meer aan stoort is telkens die frequentie wisselingen. Voor mij zelfs handmatig aanpassen geen probleem, voor andere soms om radeloos van te worden.
Gelukkig hebben de meeste satelliet ontvangers een fastscan.

Overigens op de meeste afstandsbedieningen of ontvanger zit ook een knop radio. Een 2.1 geluidssysteem van je computer of laptop aan de ontvanger gekoppeld geeft een sterk verbeterd geluid. Kun je gelijktijdig een spelletje doen 😉

Even een waarschuwing, lees dit niet hoort niet bij de vraagstelling!!
Ik herinner mij trouwens nog wel al die campeerders met hun wereld ontvangertje. Op bepaalde tijden stond dat ding bij iedereen luidruchtig (bij mij ook) op de wereldomroep afgesteld. Diegene die geen ontvanger hadden kwamen vaak belangstellend het e.e.a. vragen. Tja, de tijd verandert en moet je maar bij aanpassen of voor open staan.😉


Louis antwoordt op 14 januari 2017:

Wij nemen ook nooit een laptop e.d. mee, maar ik herinner me nog dat we in zuid Beieren waren tijdens de "9/11" ramp.
Dan vang je zo her en der wel iets op, maar onvoldoende en hadden we zoiets toen wel kunnen gebruiken.
Normaal gesproken zijn we ook liever wat buiten als het even kan, en dan valt het aantal bleke lichten zowel binnen als buiten meer en meer op ten opzichte van de vroegere kaarsjes.
(Maar dit klinkt eenvoudig en interessant genoeg om eens uit te gaan proberen)


dabbertje antwoordt op 14 januari 2017:

Wij hebben het recreatieabonnement ondanks dat het niet overeenkomt met het gebruik. Want tijdens wintersport hebben we de TV meer nodig dan in de zomermaanden waar we meer buiten zitten.
Onze oplossing is een kaart van iemand lenen die wel een jaarabonnement heeft. Zij gaan net een andere periode op wintersport.
De andere weekenden binnen Nederland maar buiten het recreatieabonnement gebruiken we Digitenne of KPN iTV als er een goede en niet al te dure WiFi verbinding is.

En voor alle "tegenstanders" wij wandelen, eten samen, lezen boeken en doen gezelschapspelletjes er nog eens bij. 😉


Frank antwoordt op 14 januari 2017:

Hallo, ik heb ook het recreatie pakket van c.d.. Alleen c.d. beslist in welke periode wij daar naar mogen kijken. Ik zou het eigenlijk liever hebben als je een recreatie pakket neemt dat je dan ook alleen maar betaald op het moment dat je er gebruik van maakt. Dus als je bijv. 2 weken naar de camping gaat je je alleen maar hoeft aan te melden en na 2 weken meldt je het weer af. Dit voorstel heb ik al een keer gedaan bij c.d. maar ik heb hier geen enkele reactie op gekregen. (Dus ik vermoed dat ze het geen goed idee vonden)


Michel antwoordt op 14 januari 2017:

Hier Digitenne maar die doet het meer niet dan wel en met €14,95 per maand ook niet echt goedkoop te noemen. Hierdoor kijken we eigenlijk nooit tv. Maar dat is onze keus. Dat gezeik over wel of geen tv. Ga lekker verder in je boek in plaats van hier te spammen. Dit is topic nummer zoveel waar de usual suspects hun plasje willen doen.


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 14 januari 2017:

Digitene kost geld maar NPO 1, 2 en 3 zijn gratis en met een goede antenne goed te ontvangen in NL. Waar ik geweest ben had ik overal ontvangst.


dabbertje antwoordt op 14 januari 2017:

Onze ervaring met Digitenne is ook niet erg positief. Tis dat het in het KPN alles in een abo zit, maar anders hoefde het voor ons niet. Thuis is er wel prima ontvangst, maar in de caravan hebben we nog maar 1x echt goede ontvangst gehad.


Watersingel antwoordt op 14 januari 2017:

Wij gebruiken digitenne en dan zonder abbonement, Dus in nederland 1,2 en 3 plus eventuele buitenlandse zenders als je in de buurt van een gens zit. In Frankrijk (Elzas) diverse franse en duitse zenders en zelfs een zwitserse zender. Ook weleens totaal geen zenders in Frankrijk. Is maar net waar je zit. Bevalt wel goed digitenne. Ik gebruik gewoon een binnenantenne die ik in een plastic zakje doe(voor de regen) en via een dakraam op de caravan leg. Altijd bereik.


Quirien antwoordt op 15 januari 2017:

Ik wilde nog iets antwoorden maar bedacht opeens, laat ik eens in de zoekmachine kijken.
Eerst alleen tv gedaan. Dit wil ik jullie besparen.
Toen maar een item genomen Tv kijken in de caravan 4/12 2014. 9.21 uur. Daarom zwijg ik nu maar.
Toch maar even in overtreding, laatste zin van Dabbertje bij antwoord van 14.22 uur aangevuld; met wij fietsen ook nog eens er naast heeeeeeel veel kilometers..


Jan@ antwoordt op 15 januari 2017:

@watersingel: hoe doe je dat Digitenne zonder abonnement?


Menmo antwoordt op 15 januari 2017:

Het analoge ether signaal is vervangen door een digitaal ether signaal (DVB-T) dat vrij te ontvangen is. Nieuwere tv's kunnen dit signaal meestal zo ontvangen mits een goede (buiten) antenne is aangesloten. Je ontvangt dan NPO 1,2 en 3 en de plaatselijke regionale zender binnen Nederland. In het buitenland ontvang je de daar plaatselijke zenders.

Digitenne is de commerciële dienst de KPN aanbied om via de DVB-T techniek ook de commerciële en een paar buitenlandse zeders aan te bieden. En dan alleen via smart card en gekoppeld abonnement.

De overheid zorgt er dus voor dat de basis zenders betaald met belasting geld dan ook gratis te ontvangen zijn. Dat KPN er het liefst aan wil verdienen via Digitenne, is logisch maar helemaal niet nodig.


joannes antwoordt op 15 januari 2017:

Zo als Menno al schreef Op de TV's welke geschikt zijn voor het ontvangen van DVB-T zijn alleen de NPO tv en radio stations binnen Nederland te ontvangen.
Voor de ouder TV's moet je een zgn Digitene ontvangst apparaat aanschaffen.
Deze zijn te bestellen natuurlijk bij KPN maar worden voor een zachter prijsje aangeboden op marktplaats. Kijk dan wel even goed welke er wordt aangeboden. Er zijn twee merken die de KPN ooit heeft geleverd nml Samsung de oudste en deze hebben vaak een voedingsprobleem en Topfield. Deze sluit je beide aan via een scartkabel op je TV.


theo antwoordt op 15 januari 2017:

Ik heb een glasvezel abbo. genomen van online kosten 50 euro per maand daar bovenop mijn cd abbo , korting 12,95 per maand dus uiteindelijk betaal ik in mijn geval dan 3 euro per maand voor CD is 36 euro per jaar.


Jan@ antwoordt op 15 januari 2017:

Bedankt Menno, Johannes enTheo. Dit wist ik niet. Ik kijk sowieso voornamelijk naar Npo 1,2,3. Voor Nederland een prima oplossing. Thks


theo antwoordt op 15 januari 2017:

Ter info net gekeken bij online , glasvezel 50mb alles in 1 46 euro + 5 euro CD = 51 euro /maand


Jan Br antwoordt op 15 januari 2017:

Zo'n abonnement bij Online leek me ook wel wat, maar als je de reviews leest van online dan wil je echt niet meer.

De consumentenbond waarschuwt er zelfs voor niet in zee te gaan met Online omdat de problemen al jaren voortduren en er geen oplossing komt.


Remco antwoordt op 15 januari 2017:

Als wij tv willen kijken maken we gebruik van internet.

Google dongel gekoppeld aan de tv en via de telefoon de upc/ziggo app streamen naar de tv.

Werkt via een kleine simpele omweg ook in het buitenland ( vpn)


Quirien antwoordt op 16 januari 2017:

Jan@ ,
Dit wilde ik je nog even meegeven. Ik weet niet of je "camping tv" voorzien is van een triple ontvanger met DVB-T waar je dus de kabel rechtstreeks van satelliet ontvangst of digitenne kunt aansluiten. Zo neen dan zijn mogelijkheden hier genoemd..

Er zijn ook combo HD ontvangers in omloop. Werk ik al enige jaren mee. Kijk b.v. eens op SAB satelliet ontvangers, een redelijke budget ontvanger. Op Totaal TV vind je van allerlei test informatie en eventuele reviews.
- Kijk ook even naar wat informatie over Digitenne. In eerste instantie zou het per 1 februari stoppen maar onder druk van de Overheid is het nu tot 2020 gegarandeerd. De licensie zou gegeven zijn tot 2030. Er gaat in ieder geval nog het een en ander op de schop.

@Louis, kan ik je een beetje overhalen met; ik heb nog wel een gratis satelliet ontvangertje staan (geen HD) met een ontvangstkop.(LNB) Geschikt voor BVN tv (Nederland gecombineerd met Belgie) en nog aardig wat buitenlandse free to air zenders, zonder abonnement of kaart te ontvangen.. Krijg je er een gratis snelcursus bij zodat deze snel staat en zonder te moeten roepen of installatie gepiep😉
Voordeel van maar een nederlandstalige zender is dat je nooit onmin krijgt welke nederlandstalige je wilt kijken.😉
Ik heb pas nog een setje weggegeven zat zelfs nog een schoteltje bij.


Louis antwoordt op 16 januari 2017:

Erg bedankt voor je aanbod Quirien.
Maar laten wij nu ook een keurige complete set op zolder hebben liggen die we (ook gratis) toegezegd hebben aan een jong koppel wat al het kampeergoed nog bij elkaar aan het sprokkelen is.
(De tv met dvd mogelijkheid zélf blijft uiteraard, die moeten ze zelf opscharrelen)
Ik kan nog vrij goed met een schotel omgaan ook, daar ik hem meestal binnen enkele minuten gericht heb met alleen gebruikmaking van een goed compasje en de juiste elevatie.
Soms zelfs al in één keer beeld na het plaatsen zonder na te hoeven corrigeren.
Maar we kijken erg weinig, en kregen van CD ook een beetje genoeg qua beprijzing, beperkte abonnementskeuzes en monopoliepositie.
(Bovendien staat er nogal eens iets letterlijk in de weg waardoor er evengoed geen ontvangst mogelijk is)
Dus lieten we de hele boel maar thuis want het is nu ook weer geen halszaak, maar houden gewoon wat andere mogelijkheden in de gaten zoals dat van Ale...klinkt nogal "bedrijfsvriendelijk".
(Het is vreemd maar als je eenmaal een tv hebt ben je geneigd te vergeten dat er ook nog zoiets als radio is om op de hoogte te kunnen blijven)
Maar...nogmaals dank voor je aanbod.


Debouncer antwoordt op 16 januari 2017:

@Dirk. Op zich heb je gelijk, en zeker in het geval van een satellietabonnement omdat dat thuis ook bruikbaar is. Maar ook hier maken vele kleine één grote en iedereen wil geld zien van die kampeerders waardoor kamperen een aardig dure aangelegenheid is. Het gaat er nog van komen dat we hotelgasten arme sloebers gaan noemen.


Louis antwoordt op 16 januari 2017:

Dat zeg je nu zo even snel Debouncer, maar inderdaad...tel alles eens echt bij elkaar op (dus ook afschrijving, stalling, grotere auto enz.enz.) gedeeld door je kampeerdagen.
Als je dat door rekent kun je vaak beter je hele boeltje opruimen en gaan Googlen naar reisaanbiedingen .
(Heb je waarschijnlijk ook al tv op je kamer of appartement)
Maar ja, je zult dan een stukje zelfstandige vrijheid op moeten offeren.


Jan@ antwoordt op 17 januari 2017:

@ Quirien, ik denk dat mijn televisie niet geschikt is om Digitenne zelf te ontvangen(ik weet ook niet hoe je dat kunt zien) Dus wrs heb ik die randapparatuur nodig. Ik heb een goed adres: decodershop.nl in Vianen. (ff een beetje reclame ze hebben me al een paar keer prima geholpen in het verleden)
Bedankt voor de info.


Quirien antwoordt op 17 januari 2017:

Jan@
Jan even gekeken naar jouw genoemde shop. Niet de goedkoopste maar vaak voor een € 10.00 of iets meer met goede service en persoonlijk contact de prijs waard.

Even op de Camping t.v terugkomend. Heb je hier geen spec"s meer van. Meestal ouder dan 3 tot 4 jaar is geen triple ontvanger aanwezig, tenzij je in de duurdere uitvoeringen komt.
Kijk in ieder geval even goed naar de aansluit mogelijkheden die deze camping TV biedt.(scart, HDMI etc.)
Je zult niet de eerste zijn die met nieuwe randapparatuur thuis komt om dan te ontdekken dat de TV hier niet meer de juiste mogelijkheden voor heeft.
Soms is het beter in een nieuwe TV te investeren waar de optie en aansluitingen aanwezig zijn ,dan nieuwe randapparatuur.
- Immers die kosten daarvan moet je in mindering brengen van de nieuwe TV met b.v. DVB-T en satelliet aansluiting.(zo duur voor een kleiner formaat zijn deze ook niet meer) Je zit dan ook niet met allerlei extra verbindingen, kastjes etc.

Kijk eens naar b.v. om je enig idee te geven naar de SAB Titan 3 combo HD ontvanger(verkopen zij ook). Waarschijnlijk op Marktplaats nog een ouder type(Titan II) te koop voor een zacht prijsje die wel waarschijnlijk aansluitmogelijkheden biedt voor "oudere" TV's. Je kunt natuurlijk ook Digitenne kastje kopen maar houdt er rekening mee dat je 9 van de 10 keer ook nog een buitenantenne nodig hebt en die kost ook geld.
Er wordt momenteel wel al heel veel gewerkt aan verbeterd beeld met Digitenne maar persoonlijk geef ik de voorkeur aan satelliet ontvangst. Waarom? Ga ik je hier allemaal maar niet uitleggen.😉

Veel succes in ieder geval.


Arie Rook antwoordt op 17 januari 2017:

Ruim twintig jaar gebruik digitenne scherp beeld en goede ontvangst met de bijbehorende binnen antenne,antenne plaats ik
meestal binnen in de caravan tegen een van de ramen of ook wel onder de luifel.De bijbehorende kaart nooit geactiveerd dus geen verdere kosten.In Nederland altijd vier zenders en in het buitenland soms wel een vijftien,alleen over de grens geen Nederlands ontvangst,voor ons geen probleem het gaat ons hoofdzakelijk om het nieuws en het weer.T.V.moet wel een scart
aansluiting hebben.Geen gedoe met dure schotels e.d.


willem antwoordt op 17 januari 2017:

Beste Arie.

Ik doe het ook al ca 10 jaar precies op dezelfde methode en dit is prima zo

Op marktplaats kost zo,n digi setje hooguit 15 euro.


Gerrie antwoordt op 17 januari 2017:

Je kan via de schotel toch ook gebruik maken van de FTA zenders. Wij doen niet anders en we hebben veel zenders via de satelliet.


Quirien antwoordt op 17 januari 2017:

Agemeen.
Inderdaad, waarom geen Digitenne, op Marktpkaats zo'n ruim 800 te koop voor een schappelijk prijsje.
Echter dan in buitenland geen nederlandstalige zender en afhankelijk van de regio inzake "digitenne" uitzendingen. Soms totaal geen ontvangst of heel slecht en vaak ook heel goed.
Tenminste bij satelliet ontvangst gratis BVN en "honderden" FTA tv/radio zenders. Op marktplaats of de kringloop ( hier voor € 15,00) voor een prikje te verkrijgen, mijn setje voor niets.😉

Ik heb mijn antwoorden gebaseerd op de vraagsteller. Ik heb begrepen dat hij ook meerdere nederlandstalig programa 's in het buitenland wilt.
Voor Nederland een goedkoop digitenne setje wel het voordeligste, hoewel hij met zijn huidige ontvanger wat ik al in mijn eerste antwoord gaf BVN en ( Tv Drenthe met HD ontvanger) zonder kosten te ontvangen zijn en ontvanger nog wel 500 of meer FTA zenders met de radio omschakeling ook de mogelijkheid van honderden FTA radio zenders.

Ieder heeft zijn eigen behoefte hoe hij wilt kijken/luisteren en dat kan op vele manieren en behoeft dan wat hij verkiest aan investering soms heel weinig te kosten.😉.


Louis antwoordt op 17 januari 2017:

Quirien, je hebt er behoorlijk ervaring mee en je er flink in verdiept ?
Ik ken al die kreten en opties niet eens !, dus had de handdoek al in de ring gegooid.
Weinig storingen, overal redelijk ontvangst, een beetje snel en zonder allerhande omslachtig gedoe leken mij niet echt goed samen te kunnen gaan.
(Ik streef er altijd naar na ongeveer zo'n uurtje rommelen compleet gesetteld aan de koffie te kunnen zitten)
Maar zal me eens wat beter in de materie verdiepen...ooit wat meer vrij te besteden kampeer tijd, dus naast dat van Ale welkome informatie.


Frans antwoordt op 18 januari 2017:

Heeft iemand een suggestie voor een goed werkende DVB-T stick voor FTA ontvangst op een laptop?


Caravantrekker (Menno) antwoordt op 18 januari 2017:

Mijn ervaring is dat de stick niet veel uitmaakt maar dat de antenne wel erg belangrijk is. De stick moet dus een aansluiting hebben voor een externe antenne. Afhankelijk van de gebruikte antenne (met of zonder versterker) moet die dan ook een voeding hebben via de antenne ingang, of de voeding voor de antenne op een andere manier aansluiten.


Frans antwoordt op 18 januari 2017:

Duidelijk. De ontvangerstick zal voeding krijgen uit de usb aansluiting en de antenne, als die al actief is met ingebouwde versterker, krijgt voeding via de antennekabel uit de stick. Bij een redelijk signaal heb je dus geen aanvullwnde versterker nodig.


Maarten antwoordt op 18 januari 2017:

Nieuw is de CanalDigitaal TV App waarmee je overal TV kunt kijken mits je internet verbinding hebt. Misschien een uitkomst. In ieder geval een leuke extra bovenop je gewone abonnement.


@Eric antwoordt op 18 januari 2017:

Van: Frans
Datum: 18 January 2017 om 09:46

Heeft iemand een suggestie voor een goed werkende DVB-T stick voor FTA ontvangst op een laptop?


Ik heb er 2, merken moet ik je helaas schuldig blijven, ze liggen in de caravan.
Zijn wel goede merken aangeschaft bij de computerzaak.
In NL in tuin getest en met moeite zenders kunnen vinden met de standaard bijgeleverde antennes.
In buitenland nooit wat interessants kunnen vinden, op FTA zenders zenders is eigenlijk ook sowieso niets te vinden als je zo'n stick koopt om bijv EK of Formule 1 te kijken.
Dat soort evenementen vind je niet bij FTA zenders.


Frans antwoordt op 18 januari 2017:

Waar ik aan denk is vooral NPO-zenders om een keer hier in NL rustig actualiteiten te kunnen zien als er op de camping-tv een soap of kinderprogramma draait. En dat zonder een boel apparatuur mee te slepen. Ik begrijp dat je dan toch minstens naar een actieve buitenantenne moet met de nodige versterking.
Tijdens de vakanties bevalt het geweldig om WK voetbal op een terras of GP Formule 1 in een lokaal café te zien op een groot scherm in een super ambiance.


Quirien antwoordt op 18 januari 2017:

Even een kleine tip. Er is een postcode check voor Digitenne ontvangst

.Op internet kun je ook vinden waar de zenders staan en zijn dekkings gebieden
-. Als ik mijn postcode invoer krijg ik ; niet beschikbaar.
We hebben hier diverse campings .😉


Jan@ antwoordt op 18 januari 2017:

Bedankt, o.a . Quirien, voor de uitvoerige uitleg. Ik ga in ieder geval (gedeeltelijk/voorlopig) voor de Digitenne "'free to air, npo 1,2,3). Voor de eventuele randapparatuur moet ik eerst naar de stalling voor de tv en handleiding.De huidige(flatscreen) tv hou ik het liefst omdat ie weinig gebruikt is en er een dvd speler zit ingebouwd.
thx


Quirien antwoordt op 18 januari 2017:

Jan@
Oké, waarschijnlijk voorlopig een verstandige keus, ze zijn voor een schappelijke prijs te verkrijgen.
-Een voordeel, je hebt altijd je satellietontvanger nog achter de hand voor gratis BVN en de FTA , mogelijkheden.
Succes. .


Jacques Bakker antwoordt op 23 januari 2018:

Het is niet direct een antwoord op de vraag, maar vrijdag naar de caravan geweest en daar wist een dealer van CD mij te vertellen dat ze binnenkort komen met een flexibel abonnement .
Dan zou je zelf de periode kunnen bepalen wanneer je TV wilt kijken via CD. Er zal voor het recreatieseizoen hierover gecommuniceerd worden.
Zou een hele grote verbetering zijn en tevens klantvriendelijk.
Hgr Jacques


Quirien antwoordt op 23 januari 2018:

Klopt Jacques, ze zijn daar al even over bezig. Zou een soort gelijke opzet worden als Joyne hanteert. Men wilt natuurlijk graag klantjes houden.
Overigens even nog wat anders gerefereerd aan de topic's : Geo-blocking verleden tijd en ervaringen schotel antenne, ik heb ook NPO APP nu vrije ontvangst via draadloos internet met de voorwaarde goed internet in Zuid Portugal.

Vanmiddag tijdens het fietsen wat ze hier dichtbij noemen op de bejaarden zandbak camping geweest en een tijdje met een campeerder gesproken. Alleen ontvangst met een flinke Oyster op het dak of een losse schotel 90 cm of groter voor een goede ontvangst.
En op de Camperplaatsen hier langs de kust op de Campers ook flinke schotels.


Louis antwoordt op 23 januari 2018:

Quirien, jij zit er nu en kan dus als "ervaringsdeskundige" me wat voor mij waardevolle informatie verstrekken.
Ik ga daarom (sorry on topic strebers 😉) volledig van het draadje met een vraag.
Zijn er (buiten het standaard toeristische tobbe verhuur geneuzel) ook kajak mogelijkheden voor echte liefhebbers met eigen materiaal ?
Je zit aan de kust heb ik begrepen dus zul je misschien het een en ander op dat gebied gezien of meegekregen hebben ?
(sorry Aadje en Frans....buitenkansje !)


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Voorbeeld Trekrapport

Het Trekrapport heeft de vorm van een E-book met gemiddeld zo’n 30 pagina’s. Bekijk voor een impressie het voorbeeld voor mijn eigen combinatie.

Caravan (te?) zwaar

Bij het uitzoeken van een nieuwe caravan kijken we natuurlijk naar het gewicht. Maar als we dan echt gaan rekenen doen we dat toch vooral met centen in plaats van met kilo’s.

Genuanceerd advies

Het oordeel over een combinatie in één conclusie samenvatten is lastig. Het vraagt een veel genuanceerder advies. Vandaar dat het vernieuwde Trekrapport een E-book is met zo'n 30 pagina's vol met informatie.

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker