Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Informatie Tests Reviews Training & Advies Vragen Menu

Training en Advies

Het doel van Caravantrekker is dan je met meer plezier onderweg bent met je caravan. Dat kan met een goede combinatie, maar je moet daar ook goed mee kunnen omgaan.

Over die combinatie geven we onafhankelijk advies zodat de caravan goed bij jouw wensen past. Om er ontspannen mee te kunnen rijden hebben we een aantal trainingen en cursussen ontwikkeld die via het Caravantrekker Training Center worden aangeboden.

Onafhankelijk advies

Ondanks alle informatie hier op de site is het nog best lastig te beoordelen of de auto en caravan een voor jouw (reis)doel geschikte combinatie vormen. Caravantrekker kan je daar een onafhankelijk en persoonlijk advies over geven wat toegespitst is op jouw verwachtingen. Daarmee voorkom je een tegenvallende aanschaf en ga je straks met meer plezier op vakantie.

Trekadviesrapport

Bekijk een voorbeeld rapport

Als basis voor het advies gebruiken we een uniek en uitgebreid trekkrachtrapport. Hierin staat een analyse van de combinatie en een toelichting op de prestaties die je kan verwachten in de praktijk. Tevens zijn tips voor het rijden opgenomen die specifiek van toepassing zijn op de gekozen auto en caravan. Het rapport bestaat uit ongeveer 18 pagina's in PDF en is goed printbaar zodat je het gemakkelijk kunt doorlezen.

Persoonlijk advies

Heb je naar aanleiding van het toegezonden rapport nog vragen, dan beantwoorden we die graag. Wij kunnen dan vanuit onze ervaring aangeven wat de 'cijfertjes' voor jou in de praktijk betekenen. Een zeer waarde volle investering die je kan behoeden voor een tegenvallende aanschaf van een dure trekauto!

Wellicht nog waarde voller is de toelichting die we desgevraagd kunnen geven bij het verschil tussen twee verschillende combinaties. Vraag dan van beide een trekkrachtrapport op en mail ons je specifieke vragen. Dat kan natuurlijk ook een vergelijking zijn tussen je huidige auto en de trekauto die je op het oog hebt, of het verschil tussen twee caravans.

Selecteer (rechts boven) je auto en daarna je caravan. In de online berekening kan je de belading en andere gegevens aanpasen aan jouw situatie. Tegen een vergoeding van 5 euro per aanvraag, wordt het PDF-rapport direct per email toegezonden.

Weet je niet precies welke auto of caravan je moet selecteren, bijvoorbeeld omdat het model ontbreekt, vraag dan per email het rapport aan. Stuur zoveel mogelijk gegevens over de combinatie (hoeveel belading en bijvoorbeeld ook de kentekens) en eventueel je vragen. We sturen dan, indien mogelijk, het rapport z.s.m. toe.

De kosten voor het adviesrapport (5 euro) kan je achteraf betalen via je eigen bank of met PayPal. Na betaling van het rapport is het persoonlijk advies uiteraard gratis.

Algemene vragen die ook voor anderen interessant zijn kan je ook stellen op ons forum.

 

Trekkracht berekening

De originele Caravantrekker trekkrachtberekeningen geven exact aan wat je auto goed en veilig kan trekken.

Selecteer eerst je auto. Daarna kan je een caravan selecteren en krijg je gratis advies over je combinatie en een overzicht van de prestaties op de vlakke weg en in de bergen.
Trekadvies


Wat mag en kan mijn auto trekken?

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Interview Caravantrekker

De website love2camp.nl heeft Menno geïnterviewd over het ontstaan van Caravantrekker en zijn visie.

Nieuw Kentekencheck

Vul je kenteken in en we geven het oordeel over:

Persoonlijk advies

Van elke combinatie is een uniek 18 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien geven we je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op al je vragen.