Caravantrekker Training Center

Caravan Workshop BergTrainingsWeekend Op Maat

Caravancursussen en
 Rijvaardigheidstrainingen

Volledige beheersing van je auto en caravan in elke situatie

Dat is het doel van het Caravantrekker Training Center. Onze cursussen zijn gericht op de praktijk die je in de vakantie tegen komt. Natuurlijk is achteruitrijden een onderdeel maar ook bieden we trainingen aan waarbij het rijden op snelwegen, smalle en/of wegen in de bergen, centraal staat. De nadruk op ligt altijd op veilig rijden en het goed omgaan met de techniek van de auto en caravan waardoor je meer ontspannen op reis bent. Een Caravantrekker cursus is voor zowel beginnende als meer ervaren caravanners altijd een goede investering.

Privéles of in een kleine groep

Het grote voordeel van de OpMaat privé caravantrainingen is dat de cursusduur en de inhoud exact afgestemd kan worden op jouw behoefte. Maar ook in de groepstrainingen krijg je persoonlijke aandacht en worden de praktische onderdelen afgestemd op jouw ervaring. Je kan kiezen uit:

  • Caravan Workshop (v.a. € 89,-)
  • Caravantraining OpMaat (v.a. € 169,-)
  • BergTrainingsWeekend (v.a. € 159,-)

Caravan Workshop

De caravan workshop is een korte basiscursus van een ochtend of middag. In het theorie gedeelte behandelen we o.a. de belading die van belang is voor een stabiele combinatie. Daarna gaan we een aantal praktische zaken doornemen zoals het horizontaal stellen, goed aankoppelen, hoe nemen we op de juiste manier een krappe bocht, hoe gebruik je caravan- én de autospiegels, etc.

Vervolgens ga je met je eigen auto en caravan oefenen in het achteruitrijden (eventueel kan je onze caravan huren). In een kleine groep van maximaal drie cursisten krijg je instructie die wordt aangepast aan jouw ervaring en kundigheid en is er speciale aandacht voor de bijrijder.

De workshop wordt op diverse vooraf bepaalde data gegeven in Nederweert, Bodegraven en Zwolle. De kosten (inclusief bijrijder) bedragen 89 euro. Lees meer >>>

Caravantraining OpMaat

Kenmerkend voor de Rijvaardigheid OpMaat cursussen is dat het 1:1 privé-instructie betreft. Je kan op basis van jouw wensen in hoge mate een eigen invulling geven aan de training. Je kan kiezen tussen een halve, hele of twee dagen instructie.

Afhankelijk van de cursusduur en jouw opleidingsbehoefte stellen we een programma samen met instructieritten op de openbare (snel)weg, manoeuvreren / achteruitrijden en/of instructie in een bergachtige omgeving. Je leert natuurlijk achteruitrijden, maar ook goed omgaan met een caravancombinatie op alle soorten wegen die je tijdens je vakantie tegen komt. Ook kunnen we aan het herkennen van instabiliteit en slingeren aandacht besteden. Partnertraining (afwisselen tussen u beiden) is mogelijk, zonder extra kosten. Aanbevolen is jouw eigen caravan, maar je kan ook onze oefencaravan huren.

Startlocatie is in principe Noorbeek, in Zuid-Limburg waar je kan overnachten op de camping, maar we kunnen ook naar je toekomen. De kosten zijn afhankelijk van de cursusduur en bedragen bijvoorbeeld voor een dagcursus 294 euro voor twee personen, inclusief lunch. De cursusdatum stellen we in overleg vast.
Lees meer >>>

Aktieperiode 15 oktober - 5 maart:
WinterDagTraining met korting en gratis gebruik van onze huurcaravan voor 198 Euro. Uw voordeel, maar liefst 91 Euro.

Deze WinterDagTraining is identiek aan de Op Maat Standaard. Voor de andere Op Maat trainingen geldt in deze periode: gratis gebruik van onze oefencaravan!

BergTrainingsWeekend©

Een heerlijk weekendje weg in een prachtige omgeving en ondertussen praktijkervaring opdoen in het bergrijden. Uiterst gezellig bovendien, want rijden en reizen met de caravan moet leuk zijn! Een kleine groep deelnemers, maximaal vier per instructeur garandeert dat. Optimaliseer schakeltechniek, bergop en -af. Wat te doen bij stilvallen op een helling. Je leert je eigen caravancombinatie goed kennen op smalle en steile binnenwegen.

Het BTWeekend wordt gehouden in Noorbeek, Zuid-Limburg op vooraf bepaalde data. De kosten exclusief twee overnachtingen op de camping bedragen 159 euro (exclusief consumpties). Lees meer >>>

Alle Caravan Rijvaardigheidscursussen

Voor meer informatie of vragen kan je altijd mailen naar bert@caravantrekker.nl of bellen met Bert +31 (0)6-16786360.

© 2004 - 2019 Over Caravantrekker Training Center Aanmelden & Contact