Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Blogs Informatie Tests Reviews Advies Vragen Menu

De 10 nieuwste gebruikerservaringen

Seat Ateca 1.4 TSI met een HomeCar

De ervaring van Geert met een Seat Ateca 1.4 TSI (110 Kw/150 pk bouwperiode: april 2016 - 2019) en een HomeCar Rally 44 van 1180 kg geplaatst op 23-04-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 78%

Prettig en stabiel rijdende auto. Kogel zit wat hoog dus caravan helt wat naar achteren. Voldoende kogeldruk is belangrijk. Weinig last gehad van zijwind. Een rit naar luxemburg via st vith en terug rond 100 op de teller resulteerd in 10l/100km.

Bekijk berekening

Wijzigen


Nissan X-Trail DIG-T 163 met een Dethleffs

De ervaring van Gert-Jan Fintelman met een Nissan X-Trail DIG-T 163 (120 Kw/163 pk bouwperiode: september 2015 - heden) en een Dethleffs c'go 475 FR van 1290 kg geplaatst op 23-04-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 77%

Wat een combinatie!!!

Onze caravan weegt beladen 1400 kg. We zitten met drie personen in de auto en nog ongeveer 100 kg aan belading in de auto.

Wij zijn net naar Zuid Frankrijk gereden. Ik had bijna het gevoel dat ik in een automaat reed. Ik hoefde maar weinig te schakelen. Ik ben niet boven de 3000 toeren gekomen en toch alle bergen met 100 km p/u naar boven gereden werkelijk fantastische. Over de hele rit maar drie keer terug hoeven schakelen naar de vierde versnelling. Het verbruik is over 1300 km 1 op 8. Kan zuiniger maar ik had de cruise controle continu op 105 km p/u staan.

Hiervoor had ik een qasqai 2.0 benzine dan is deze X trail echt een verademing. Met mijn vorige auto bleef ik schakelen.

X Trail is dus echt fantastische ik raad hem iedereen aan.

Bekijk berekening

Wijzigen


Suzuki Vitara 1.6 DDiS met een Eriba

De ervaring van Donald Hitz met een Suzuki Vitara 1.6 DDiS (88 Kw/120 pk bouwperiode: maart 2015 - 2018) en een Eriba Touring Puck 120 van 700 kg geplaatst op 22-04-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 47%

Onze Eriba Puck 120 is nu 10 jaar in ons bezit en werd door verschillende trekauto's getrokken. Thans met een Suzuki Vitara 1.6 diesel uit 2015. Het Paasweekeinde naar Frankrijk geweest en zoals verwacht, geen probleem. De Suzuki betoont zich een buigengewoon goede trekker van de Eriba Puck. Overibens weegt de Puck beladen 650 kg. De Suzuki heeft er geen enkel probleem mee. Ook niet met het wegrijden op een helling. De combinatie rijdt heel relaxed. Accelereren is geen probleem. Veel toeren laten draaien is niet nodig. Het gemiddelde verbruik met caravan is ongeveer 1 liter diesel op 17 kilometer. Best wel zuinig .
Wij zijn heel tevreden met de Suzuki als trekauto voor onze Eriba Puck.

Bekijk berekening

Wijzigen


Renault Kadjar Tce 130 met een Caravan

De ervaring van Raymond met een Renault Kadjar Tce 130 (96 Kw/131 pk bouwperiode: januari 2016 - 2018) en een Caravan van 1350 kg geplaatst op 18-04-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 35%

Ben overgestapt van een Scenic III, met een 1,5 DCI EDC van 110pk welke gechipt was naar 130 pk, naar een Kadjar 130 TCE EDC. De verkoper zei dat de Kadjar de caravan ttm 1350kg makkelijk zou kunnen trekken. Vol ongeduld gewacht tot ik de caravan op kon halen maar wat een koude douche auto was futloos zelfs al op de vlakke weg. Het invoegen op de autosnelweg met 100km/h lukte met moeite hetgeen met de Scenic geen probleem was. Gelijk V-tune in Huizen gebeld en een afspraak gemaakt om ook de Kadjar te laten chippen van 130pk (205nm) naar 160pk (245nm). Tot nu toe alleen zonder caravan gereden maar dat was al veel beter als zonder het chippen terwijl het maximale vermogen na 200km a 300km na inbouwen wordt bereikt.

Morgen vertrekken we met de caravan van Renkum naar Velden bij Venlo en ben benieuwd hoe de combinatie dan rijdt. Zal morgen mijn ervaring zeker aanpassen en binnenkort gaan we naar vrienden met een geweldige camping (Rheineck) in Bad Breisig bij Koblenz. Dan moet er ook geklommen worden ook dat zal ik laten weten hoet dat is vergaan.

Zoals beloofd een update na onze rit naar Noord Limburg. De auto trekt inderdaad aantoonbaar beter 100km/h geen probleem ook het doortrekken naar 110km/h gaat makkelijk alleen het verbruik heb ik nog niet kunnen meten maar als ik de boordcomputer mag geloven iets tussen de 1:7 en de 1:9. als we naar Duitsland zijn geweest zal ik een nieuwe update schrijven.

Bekijk berekening

Wijzigen


Mercedes-Benz ML 320 CDI met een Beyerland

De ervaring van gerard met een Mercedes-Benz ML 320 CDI (165 Kw/224 pk bouwperiode: mei 2005 - 2015) en een Beyerland Sprinter 350 van 950 kg geplaatst op 16-04-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 40%

perfecte combinatie, je merkt niet dat er een caravan achter hangt. Bij 175 km/u nog geen rare reacties. we waren in zeer korte tijd in kroatie. spiegels niet nodig, de autospiegels zijn ruim voldoende en we hebben niet veel mensen gehad die ons inhaalden op de snelweg. verbruik viel reuze mee 1 liter diesel iedere 5 km. nou daar kun je niet voor duwen met deze snelheid. perfecte combinatie die ik iedereen aan beveel

Bekijk berekening

Wijzigen


Volvo V50 - D3 met een Caravan

De ervaring van H vd Wurff met een Volvo V50 - D3 (110 Kw/150 pk bouwperiode: juni 2010 - juli 2012) en een Caravan (als voorbeeld) van 1350 kg geplaatst op 15-04-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 82%

Hele fijne combinatie om ontspannen mee te rijden. Is erg stabiel op het rechte stuk en ook in de bochten De prettigste snelheid vind ik 90 Km per uur Bij inhalen wel opletten want voor je het weet rij je 120 KM per uur. Daarom rijd ik bijna altijd op cruise controle.(90KM/U bij 1900 toeren Verbruik gemiddeld 1 op 9.)

Bekijk berekening

Wijzigen


Volkswagen T6 2.0 TSI met een Sprite

De ervaring van Jan Dom met een Volkswagen T6 2.0 TSI (110 Kw/150 pk bouwperiode: augustus 2015 - heden) en een Sprite Cruzer 520 SR van 1600 kg geplaatst op 14-04-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 80%

Van de VW 2,0 tsi had ik meer verwacht, koppel van 280 Nm is eigenlijk wat ondermaats zeker in de bergen en lange hellingen op de autosnelwegen waar we soms naar 3è of 4é moeten schakelen om onze snelheid van 90 km/u te behouden.
In 6é versnelling rijden gaat niet zelfs niet in Nederland en Vlaanderen daar motor te weinig koppel heeft.

Bekijk berekening

Wijzigen


DS DS5 BlueHDi 150 met een Eriba

De ervaring van Beezz met een DS DS5 BlueHDi 150 (110 Kw/150 pk bouwperiode: mei 2015 - 2018) en een Eriba Feeling 470 van 1210 kg geplaatst op 11-04-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 69%

Heerlijke combinatie! De DS heeft altijd voldoende trekkracht, zelfs bij lage toerentallen. Door de perfecte wegligging van de Feeling, waarschijnlijk als gevolg van de lage luchtweerstand, rij ik gemakkelijk 110-120 op de snelweg. Door de breedte van de auto en de geringe breedte van de Feeling heb je altijd overzicht achter je. Bergen gaan perfect, manoeuvreren is een eitje en het bochtenwerk wordt met gemak genomen. Gem verbruik ligt over een hele vakantie op 1 op 11,5 waarbij vermeld moet worden dat we de afgelopen keer vooral de snelweg gebruikten om de volgende bestemming te behalen

Bekijk berekening

Wijzigen


Citroen Berlingo 1.6 VTi met een Sprite

De ervaring van R.J. Douwma met een Citroen Berlingo 1.6 VTi (88 Kw/120 pk bouwperiode: december 2009 - 2015) en een Sprite Super 370 EK van 1100 kg geplaatst op 08-04-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 66%

Heerlijk ontspannen rijden met beide fietsen in de auto.
Idd. Kan op de vlakke weg met niet te veel wind in de 5e versnelling 90 km/h gereden worden.
Bij hellingen en veel wind wel snel terug naar 4e versnelling.

Bekijk berekening

Wijzigen


Chevrolet Suburban - 5.3 V8 aut. met een LMC

De ervaring van jean met een Chevrolet Suburban - 5.3 V8 aut. (220 Kw/299 pk bouwperiode: april 2000 - januari 2006) en een LMC Dominant 640 RBD van 1763 kg geplaatst op 07-04-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 66%

de eerst ritten gedaan met onze LMC 610 RE leeggewicht 1400 kg totaal 1800 kg.
Met als trekpaard een Chevrolet Suburban van 2011 met 320 pk en 480 nm.
Dit gaat als een trein met de cruse control aan op 95 kmh heuvel en heuvel af aan de zelfde snelheid.
Inhalende busjes voel je net eens laat staan dat je er naartoe gezogen word.
Verbruik solo ongeveer 19 liter met de grote brede caravan 22 liter.

Bekijk berekening

Wijzigen


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Vul je kenteken in en check wat je mag en kan trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Schrijf een beoordeling

Help anderen bij hun keuze van een trekauto. Schrijf een beoordeling van jouw auto als caravantrekker.

De reis een last?

Geef jezelf en je partner meer zelfvertrouwen en reisplezier.
Volg een praktische caravancursus. De Op Maat cursus is er al v.a. € 169,-

Bandenspanning

Hoe hoog moet de bandenspanning van mijn caravan zijn? Bekijk het in de Bandenspanningscalculator.


 

 

Caravan informatie

Verplicht leesvoer voor iedereen die met de caravan op stap gaat!

Onderwerpen

 

© 2004-2019 Caravantrekker