Caravantrekker.nl

Caravantrekker.nl Blogs Informatie Tests Reviews Advies Vragen Menu

De 10 nieuwste gebruikerservaringen

Volkswagen T6 2.0 BiTDI met een Fendt

De ervaring van Jaap met een Volkswagen T6 2.0 BiTDI (150 Kw/204 pk bouwperiode: augustus 2015 - heden) en een Fendt Bianco 465 TG van 1440 kg geplaatst op 11-02-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

Prima trekauto, zonder problemen en fluitend de bergen door. Kan met de combinatie gewoon meekomen met het overige verkeer

Bekijk berekening

Wijzigen


BMW 520i met een Knaus

De ervaring van RH met een BMW 520i (135 Kw/184 pk bouwperiode: oktober 2011 - 2016) en een Knaus Sport 450 (2,3) van 1200 kg geplaatst op 10-02-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 65%

Door de twin turbo geen enkele moeite met in de bergen rijden. Caravan 1300kg.
Verbruik 1 op 9 en met gemiddelde snelheid van 100 km p/u. Optrekken gaat vlot en auto wil graag naar 100+.
Automaat wel op sportstand of handbak zetten. Bak twijveld veel bij die snelheid. 8e versnelling is iets te hoog dus handmatig in 7.

Mijn vorig auto volvo s60 170 pk had al moeite omvlot bij de 100 te komen en daarbij ook nog hoog verbruik van 1 op 6

Bekijk berekening

Wijzigen


Peugeot 3008 1.6 PureTech 180 met een Eriba

De ervaring van Jack Smit met een Peugeot 3008 1.6 PureTech 180 (130 Kw/177 pk bouwperiode: juni 2018 - heden) en een Eriba Nova - Light 465 van 1200 kg geplaatst op 07-02-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

Heb deze auto in december geleverd gekregen.

Had hiervoor al de Peugeot 1,6 THP automaat.
Die beviel ook al heel goed, maar deze is een genot om in te rijden.

Ben net in de bergen geweest en hij trok de caravan met speels gemak naar boven.
De automaat EAT8 is geweldig. Hij regelt alles veel beter dan de oude automaat.
Je kan rustig de cruise control aanzetten op de snelweldig. Hij schakelt zelf terug naar de 7 of 6. De oude automaat knalde uit de cruise control en remde dus direct af.

De nieuwe motor is ook zuiniger.
Solo en als trekker scheelt het ongeveer 10%

Bekijk berekening

Wijzigen


BMW X5 - 3.0i met een Tabbert

De ervaring van André van der Meer met een BMW X5 - 3.0i (170 Kw/231 pk bouwperiode: oktober 2003 - januari 2007) en een Tabbert DaVinci 540 DM (2,30) van 1620 kg geplaatst op 03-02-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 73%

Sinds een aantal jaren rijden wij met veel plezier door Europa met onze Tabbert met daarvoor een oerdegelijke BMW X5 3.0iA uit 2005. De combinatie voelt zeer goed aan en je kan ontspannen vele kilometers rijden met een gemiddelde snelheid van ca. 100km/h. Door de achteras nieveauregeling op de BMW ligt de combinatie ook mooi vlak. Zowel de Tabbert als de BMW zijn van een kwalitatief zeer hoog niveau en wij hopen er dan ook nog vele jaren reisplezier mee te beleven.

Bekijk berekening

Wijzigen


Volkswagen Touran 1.8 TSI aut. met een Caravelair

De ervaring van F. van der Veen met een Volkswagen Touran 1.8 TSI aut. (132 Kw/180 pk bouwperiode: juni 2016 - heden) en een Caravelair Antares Luxe 426 van 1100 kg geplaatst op 24-01-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 65%

Sinds afgelopen zomer in het bezit van Touran 1.8 Tsi. Vakantie richting de Dordogne met een Caravelair 426 van max. 1100kg. Rijdt heel ontspannen, peage 5/6% helling in 6 of 7 op de cruisecontrol. Ook zeer steile landweggetjes geen probleem. Je rijdt snel te hard en de auto heeft geen enkel probleem met de caravan. Heerlijke combinatie. Met 2 kinderen en vol bagage.

Bekijk berekening

Wijzigen


Toyota RAV4 2.0 VVT-i aut. met een Fendt

De ervaring van jos janssen met een Toyota RAV4 2.0 VVT-i aut. (111 Kw/151 pk bouwperiode: januari 2016 - 2018) en een Fendt Saphir 465 SFB van 1498 kg geplaatst op 17-01-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 85%

uw analyse klopt volledig, behoorlijke trekker op autowegen met gemiddelde snelheid tussen 90 en 100 km/h. Maar als het wat omhoog gaat laat hij het wel
afweten en moet men hoog in de toeren.
Steile hellingen zijn absoluut te vermijden, wij hebben
er geen goede herinneringen aan en dan was het nog maar in de Eifel.Ik kom van een Rav4 diesel die een veel
en veel betere trekker was.

Bekijk berekening

Wijzigen


Mazda CX-5 G165 aut. met een Caravan

De ervaring van C. den Harder met een Mazda CX-5 G165 aut. (121 Kw/165 pk bouwperiode: maart 2017 - heden) en een Caravan van 550 kg geplaatst op 17-01-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 34%

Het testresultaat komt redelijk overeen met mijn ervaringen met deze combinatie. De combinatie is goed stabiel.
Wel wil ik nog extra benadrukken dat het rijden op heuvelachtige snelwegen verre van ideaal is. Bij een stijgingspercentage van 4- of 5% krijgt de auto het erg moeilijk. Je kunt dan nauwelijks, alleen in een lage versnelling met heel veel toeren, met het (vracht) verkeer meekomen. Helaas heb ik mij, door de dealer, bij de aanschaf van de auto op het verkeerde been laten zetten en wil eventuele toekomstige kopers hier graag op wijzen.

Bekijk berekening

Wijzigen


Ford Kuga II - 2.0 TDCi [AWD] met een Hobby

De ervaring van Frank van Kalkeren met een Ford Kuga II - 2.0 TDCi [AWD] (120 Kw/163 pk bouwperiode: januari 2013 - oktober 2014) en een Hobby Prestige 650 WFU van 1860 kg geplaatst op 11-01-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 100%

Tussen kerst en oud en nieuw naar zuid Limburg geweest in Epen is voor ons 200 km had de winter banden op 17 velgen 0.2 harder als maximale druk is advies van de ANWB grote en kleine gasfles voorin en achter de watertank vol auto beladen met 25 kg spullen en 2 volwassenen mensen. Heen en terug 96 op de cruise control is 91 km volgens FM combi echt stabiel . Heb met 2 vingers kunnen sturen ook bij inhalen van vrachtwagens. Laatste stuk binnendoor door de Limburgse heuvels ging echt prima motor met automaat heerlijk soepel totaal 520 km gereden waarvan 420 met caravan gemiddeld verbruik 1:10.....

Bekijk berekening

Wijzigen


Renault Clio III - 1.5 dCi [Eco 98] met een Burstner

De ervaring van Kempen met een Renault Clio III - 1.5 dCi [Eco 98] (63 Kw/86 pk bouwperiode: februari 2011 - januari 2013) en een Burstner Premio 435 TS van 1040 kg geplaatst op 07-01-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 75%

Prima trekauto voor de Premio. Naar Zuid-Frankrijk geweest. Grotendeels via de RN wegen. Geen enkel probleem ook bergje op niet. Achter Luik trekt hij ook prima de heuvels van de Ardennen op. Stabiele trekauto. Geen enkele last van inhalende vrachtwagens of bussen. Kogeldruk 70 kg. Valt me echt niet tegen. Rij meestal maximaal 100 km/uur. Wel combinatie goed beladen. Verbruik 1 op 12. Keurige cijfers dus.

Bekijk berekening

Wijzigen


Renault Clio III - 1.5 dCi [Eco 98] met een Hobby

De ervaring van Eric met een Renault Clio III - 1.5 dCi [Eco 98] (63 Kw/86 pk bouwperiode: februari 2011 - januari 2013) en een Hobby De Luxe 455 UF van 1287 kg geplaatst op 01-01-2019. De trekkersscore van deze combinatie is:

= 93%

In 2018 de caravan overgenomen van mijn ouders. Op dat moment nog niet de gelegenheid voor een andere auto maar de clio mocht 1200 kg trekken en daar de caravan elke keer op afgewogen voor vertrek.

Eerst een weekje proef gekampeerd op de veluwe. Auto kan de caravan hier goed trekken en 90 in z'n 4 op de cruise hoef je bij viaducten en bruggen niet terug te schakelen.

In juni nog een weekje naar de eifel geweest op de snelweg op een paar heuveltjes na kon overal in zijn 4 worden gereden verbruik was ongeveer 1 op 12.

Bekijk berekening

Wijzigen


Trekadvies


Wat mag ik trekken?

Vul je kenteken in en check wat je mag en kan trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

Bandenspanning

Hoe hoog moet de bandenspanning van mijn caravan zijn? Bekijk het in de Bandenspanningscalculator.

Interview Caravantrekker

De website love2camp.nl heeft Menno geïnterviewd over het ontstaan van Caravantrekker en zijn visie.

Persoonlijk advies

Van elke combinatie is een uniek 18 pagina's tellend trekadvies op te vragen met een exacte analyse van een auto en caravan. Bovendien geven we je daarbij persoonlijk advies met antwoorden op al je vragen.


 

 

Caravan informatie

Verplicht leesvoer voor iedereen die met de caravan op stap gaat!

Onderwerpen

 

© 2004-2019 Caravantrekker