Caravantrekker.nl

Trekhaak icm parkeersensoren

Lukas vraagt op 6 maart 2007:

Ik heb een Renault Scenic en ik wil een trekhaak monteren. Het advies is om een afneembare trekhaak te monteren maar volgens mij kan een vaste trekhaak ook zonder dat deze gesignaleerd wordt door de sensoren. Hebben jullie hier ervaring mee?

Naar laatste bijdrage

Reacties:

Eric antwoordt op 6 maart 2007:

Mijn Skoda Octavia heeft een vaste haak en sensoren.
Absoluut geen problemen hiermee.

Waar je wel rekening mee moet houden is het feit dat je bij achteruitrijden met de caravan een piepende sensor hebt.
Schijnt wel uit te schakelen zijn bij Skoda maar niet in combinatie met de 7 polige aansluiting die ik heb.


Joost Kolen antwoordt op 6 maart 2007:

Ik ben in het bezit van parkeersensoren en heb voor de zekerheid een afneembare trekhaak genomen. Achteraf was dit echter niet nodig geweest parkeersensoren functioneren ook goed met de trekhaak aan de auto. Blijft er als enige voordeel over dat een auto er zonder trekhaak gewoon beter uitziet.


Louw Dijkstra antwoordt op 6 maart 2007:

Parkeersensoren van de Scenic reageren niet op de trekhaak. Met aangekoppelde caravan kun je in de Scenic het systeem uitschakelen. M.i is het hebben van een 13 polige of 7 polige verbinding niet relevant. Kijk nog wel even over de discussies op dit forum over de hoogte van de trekhaak tov wegdek.


Eric antwoordt op 6 maart 2007:

>M.i is het hebben van een 13 polige of 7 polige verbinding niet relevant.

Volgens de Skoda dealer wel, ik zou het eerst even vragen aan de dealer als je je stoort aan het gepiep bij het achteruitrijden met een caravan.
Het mooiste zou natuurlijk zijn als je de parkeersensoren voor de auto zou kunnen uitbreiden met sensoren voor de caravan.


Joost Kolen antwoordt op 7 maart 2007:

Louw, wat heeft het uitschakelen van de parkeersensoren voor zin?
Ze werken toch alleen maar als je de versnelling in achteruit zet?


Louw Dijkstra antwoordt op 7 maart 2007:

Beste Joost,
Uitschakelen heeft alleen zin als je bij het achteruitrijden met aangekoppelde caravan last ondervindt van het piepende detectiesysteem dat reageert op de caravan. Bij mijn scenic gebeurt dat ook als ik de twinnyload met fietsen op de trekhaak heb, maar dan heb ik er bij het achteruitrijden minder hinder van. Achteruitrijden met de caravan duurt meestal langer, is lastiger er vergt de nodige aandacht. Ik heb daar geen extra gepiep bij nodig! Makkelijk dus zo'n uitschakelknop!


Lukas antwoordt op 8 maart 2007:

Hartelijk dank voor de reacties. Voor de duidelijkheid: ik kan de sensoren uitschakelen met een knopje op het dashboard. Dus met een aanhanger er achter is dat geen probleem. Ik wilde weten of de trekhaak ook als obstakel gezien zou worden. Uit alle informatie die ik nu heb gekregen en een zelf uitgevoerde test blijkt dat de combinatie vaste trekhaak en parkeersensoren geen problemen oplevert. De Renault dealer en ook andere autobedrijven blijven beweren dat het problemen kan geven en dat ze een afneembare trekhaak adviseren. En op de vraag waarom ik dan zoveel Scenics zie rijden met vaste trekhaak en sensoren krijg ik het antwoord: dan zijn de sensoren uitgeschakeld!


antwoordt op 13 maart 2007:

Ik heb wel problemen met de sensoren.
Een vaste terkhaak op een volkswagen Caddy Life, geplaatst in de garage (niet in fabriek in opsie te verkrijgen). Bij het gewoon achteruit rijden piept deze al, zeer gevoelig denk ik. Als ik de beschermkop in pvc(op bol trekhaak) goed recht zet is het minder. Toch bij het minste opstakel is het zover. Mijn echtgenote vind dat vervelend, fijn is wat anders. En wie is eigenlijk de persoon Ramon die ook reacties geeft? dag.


Bert antwoordt op 13 maart 2007:

Hoho.. Beter geen e-mailadressen uitwisselen op een voor iedereen (ook spam robots) toegankelijk forum! Ramon (en andere Ramon). Mail ze aan óns emailadres indien persé gewenst en ik geef ze jullie elkaar door.


ramon antwoordt op 13 maart 2007:

HALLO Bert , ik weet niet of hij mij bedoeld , Dendermonde is niet zo ver van mijn deur , U mag wel mijn mail adres aan hem geven , mijn mail adres hebt U toch denk ik , groeten ramon


ramon antwoordt op 13 maart 2007:

ik ben deze ramon die de rapido heeft gekocht in Nederland , en rij met toyota


Erwin antwoordt op 13 maart 2007:

De dealer waar ik vorig jaar mijn vw sharan kocht adviseerde mij om een afneembare trekhaak te monteren, en hij had gelijk want als de trekhaak bevestigd is reageren de sensors daar wel degelijk op.


Patrick antwoordt op 18 maart 2007:

I.v.m. Parkeersensoren op de Octavia I : zijn deze dan uitschakelbaar ?? En zo ja kan er mij iemand vertellen hoe dan ??

Grtzzz Patrick

P.S: ik weet niet of dit hier mag staan anders verplaats je het maar !


Eric antwoordt op 18 maart 2007:

De parkeersensoren op mijn Octavia 1 zijn niet uitschakelbaar maar het lijkt mij niet al te ingewikkeld om deze uitschakelbaar te maken dmv van een schakelaar.


Lukas antwoordt op 11 september 2007:

Inmiddels is er een afneembare trekhaak gemonteerd (voor de prijs van een vaste vanwege een foutje bij de leverancier) met een hoge kogel. Veel hoger dan de originele trekhaak van de Scenic waarover nogal geklaagd wordt. Ik kan de trekhaak zonder gevolgen voor de parkeersensoren op de auto laten. Bij het achteruit rijden met een caravan kun je simpel de sensoren uitschakelen met een knopje op het dashboard....


BertW antwoordt op 28 december 2007:

Mijn vorgige auto reageerde op de vaste trekhaak. Daartoe zijn er op iets grotere afstand van de trekhaak 2 sensoren bijgeplaatst (en de sensoren te dicht bij de trekhaak natuurlijk losgekoppeld).


Ab antwoordt op 28 december 2007:

Ik heb bij mijn garage (Saab) een afneembare trekhaak laten monteren en de parkeersensoren worden automatisch uitgeschakeld als ik de stekker van de auto gebruik (evenals de mistlamp op de auto). Dus volgens mij is het dus een kwestie van de electronica aanpassen doorde garage.


Reageren kan niet meer!

Terug naar het overzicht van vragen

Trekadvies

Selecteer een auto voor een trekkrachtberekening.

Optioneel

Informatie

Veel antwoorden op vragen zijn te vinden via het informatie overzicht.

Onderwerpen

Wet- en regelgeving

Alle wet- en regelgeving die over auto's en caravans bestaat wordt duidelijk uitgelegd.

Hoe meer PK's, hoe beter?

Folders staan vol met technische gegevens. Waarop moet je letten als je een trekauto koopt? En wat is belangrijker, koppel of vermogen?

Donatie

Onafhankelijke informatie op internet kan niet gratis zijn!

 

Adviesrapport

Download het unieke 30 pagina's tellende rapport met een grondige analyse van de prestaties van je auto met caravan.

Wat mag ik trekken?

Check wat je wettelijk mag trekken.

Auto:

Caravan:
(indien bekend)

 

©2024 Caravantrekker